Розвідники США дізналися про план Путіна захопити південь України
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідники США дізналися про план Путіна захопити південь України

Розвідники США дізналися про план Путіна захопити південь України
Джерело:  online.ua

За інформацією представників розвідки США, у Кремлі можуть планувати військове вторгнення на південь України з метою прокласти сухопутний коридор від Маріуполя до анексованного Криму.

Джерело: CNN

Де може розпочатись російське вторгнення в Україну

Журналісти видання відзначають, що такий сухопутний коридор дозволив би Кремлю значно скоротити витрати на водозабезпечення анексованного півострова, а також постачання туди електроенергії.

Окупація цього регіону може відбутись шляхом висадки морського десанту на азовському узбережжі.

Однак, за словами фахівців, у такому разі російським військам доведеться обороняти дуже вузьку смугу берегової лінії, що буде вкрай непросто.

До того ж, по російській економіці нанесуть нещівного удару нові санкції Заходу, а саме вторгнення російських військ на південь України буде супроводжуватись великими втратами.

Однак, поінформовані джерела повідомляють, що у Кремлі готують практичний план вторгнення та чекають на остаточне схвалення його Володимиром Путіним.

Фото - facebook.com/mod.mil.rus

Між тим у Пентагоні вже повідомили, що нададуть Україні необхідну військову допомогу і підтримку для захисту від російської агресії.

Альтернативні напрямки вторгнення

Окрім цього військові США також допускають, що російські війська можуть вторгнутись в Україну з території Білорусі.

За словами представниці Держдепартаменту, російсько-білоруські навчання викликають певні побоювання.

Це, звичайно, викликає побоювання щодо того, що Росія має намір розмістити сили в Білорусі на підставі спільних навчань, щоб потенційно атакувати Україну з півночі. Я вважаю, що для білорусів причетність Білорусі до такого нападу буде абсолютно неприйнятною, - заявила американський дипломат.

Представниця Держдепу додала, що у проекті нової білоруської конституції, яку готують у Лукашенко, можуть з'явитись пункти, які дозволять Путіну розмістити ядерну зброю на території сусідньої держави.

Запропоновані зміни включають формулювання, які можуть бути інтерпретовані як відкриття шляху для розміщення Росією своїх сил на білоруській території. Такий крок буде викликом для європейської безпеки, який може вимагати відповіді. Цей проект конституційних змін може свідчити про плани Білорусі дозволити розміщення на своїй території як звичайних, так і ядерних російських сил, - зазначила дипломат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?