НАТО відреагував на вимогу РФ щодо виведення сил з Румунії і Болгарії
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО відреагував на вимогу РФ щодо виведення сил з Румунії і Болгарії

НАТО відреагував на вимогу РФ щодо виведення сил з Румунії і Болгарії
Джерело:  online.ua

Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане відпоовів на вимоги команди очільника Кремля Володимира Путіна щодо виведення сил з Румунії і Болгарії. Він звернув увагу на те, що не офіційній Москві вирішувати, де блок буде розміщувати свої сили.

Джерело:  Digi24

НАТО відповів на вимогу Путіна щодо виведення сил з Румунії і Болгарії

Наша відповідь була і залишається чіткою та прозорою: питання розміщення сил НАТО на його території – це не питання для обговорення. Робота НАТО, де та в якій конфігурації, залежно від потреб безпеки, ми розміщуємо нашу військові сили – це не справа Російської Федерації, так само як ми не вказуємо Російській Федерації, де розміщувати чи не розміщувати власні сили на своїй території, – наголосив представник НАТО.

За його словами, члени Альянсу постійно нагадують Володимиру Путіну, що це абсолютний анахронізм і це повернення в до складних періодів європейської історії – ідеї, що можна погрожувати військовим вторгненням сусідній європейській державі, суверенній, незалежній та демократичній.

Це – справжня червона лінія, а не та, про яку каже керівник дипломатії в Москві, – підкреслив Мірча Джоане.

Фото - nato.int

Варто звернути увагу на те, що реакція заступника генсека НАТО з'явилася після того, як офіційна Москва почала стверджувати, що бажає отримати від міжнародної спільноти гарантії виведення сил Альянсу з Румунії та Болгарії.

Що важливо розуміти, члени Альянсу під час засідання 12 січня в Брюсселі відмовили команді Володимира Путіна у задоволенні її вимог, які стосуються нерозширення НАТО та присутності військ блоку на його східному флангу.

Офіційна Москва почала стверджувати, що не збираються йти на компроміси щодо своїх вимог, а також — що не бачать підстав для проведення зі США нового раунду переговорів щодо гарантій безпеки найближчим часом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?