Макрон запланував невідкладні переговори з Путіним та Зеленським
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон запланував невідкладні переговори з Путіним та Зеленським

Макрон запланував невідкладні переговори з Путіним та Зеленським
Джерело:  online.ua

4 лютого офіційно стало відомо, що французький лідер Еммануель Макрон планує провести невідкладні перемовини з очільником Кремля Володимиром Путіним у Москві 7 лютого та з президентом України Володимиром Зеленським 8 лютого.

Джерело: AFP

Макрон відвідає Україну та РФ для переговорів з Путіним та Зеленським

Президент Франції Еммануель Макрон відвідає Москву та Київ, щоб зустрітися зі своїми колегами наступного тижня з метою посередництва в кризі навколо України. Західні держави доклали інтенсивних дипломатичних зусиль, щоб спробувати стримати вторгнення Росії в колишню республіку СРСР Україну, - йдеться в повідомленні.

Команда Макрона уточнила, що він зустрінеться з Зеленським у Києві наступного дня після зустрічі з Путіним.

Що відомо про останні переговори Путіна, Макрона та Зеленського

3 лютого французький лідер Еммануель Макрон провів телефонні перемовини з очільником Кремля Володимиром Путіним, а потім з українським президентом Володимиром Зеленським.

Макрон та Зеленський намагалися знайти шляхи зниження напруженості навколо України.

Президент Франції спершу поспілкувався з Путіним.

Продовжили предметний діалог щодо ситуації навколо України та питань, пов'язаних з російською ініціативою щодо вироблення довгострокових правових гарантій безпеки Російської Федерації, - заявила пресслужба Кремля.

Окрім того, вказано, що російський президент поскаржився Макрону на "провокаційні заяви та дії київського керівництва, що суперечать мінським домовленостям".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?