Зеленський "зняв" законопроєкт щодо умов деокупації на вимогу Путіна — Макрон
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський "зняв" законопроєкт щодо умов деокупації на вимогу Путіна — Макрон

Зеленський "зняв" законопроєкт щодо умов деокупації на вимогу Путіна — Макрон
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон заявив, що проєкт закону "Про засади державної політики перехідного періоду" команда українського президента Володимира Зеленського зняла з розгляду Верховної Ради за домовленістю в рамках Нормандського формату, де цього вимагав очільник Кремля Володимир Путін.

Джерело: Ютуб-канал "РБК"

Україна "зняла" законопроєкт щодо умов деокупації на вимогу РФ

Варто звернути увагу на те, що цю тезу дуже багато разів заперечував офіційний Київ. Сам президент Франції схвально охарактеризував це рішення команди Зеленського.

Хочу привітати зусилля президента Зеленського з виконання зобов’язань, які він взяв на себе у рамках (Нормандського) формату, в тому числі зобов’язання відкликати закон (очевидно, проєкт закону – ред.), який не відповідав Мінським угодам. І цей закон за ініціативою Зеленського був відкликаний, - зазначив Еммануель Макрон.

Варто звернути увагу на те, що формально цей законопроєкт був відкликаний рішенням Кабінету міністрів, який з цією метою провів термінове засідання напередодні нормандської зустрічі на рівні радників у Франції.

Проте журналістам вдалося дізнактися, що насправді ініціатором відкликання проєкту була команда Зеленського, бо це була вимога офіційної Москви для того, щоби зустріч відбулася. Офіс президента тоді заперечував ці повідомлення, а також стверджував, що зняття проєкту з розгляду не пов’язане з нормандською зустріччю.

Сам французький лідер заявив, що задоволений перебігом нормандських переговорів у Парижі. За словами Макрона, він отримав від російського президента гарантії того, що Росія не визнає незалежність так званих "ЛНР" та "ДНР", бо це суперечить Мінським домовленостям.

Ми отримали зобов’язання (від Путіна), що закон, який зараз розглядають в Росії, не Буде ухвалений, якщо не відповідає мінським угодам, - наголосив Еммануель Макрон, не уточнивши, про який саме закон мовиться.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?