Путін погрожує Європі війною та ядерною зброєю у разі вступу України до НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін погрожує Європі війною та ядерною зброєю у разі вступу України до НАТО

Путін погрожує Європі війною та ядерною зброєю у разі вступу України до НАТО
Джерело:  online.ua

Під час пресконференції за результатами зустрічі очільника Кремля Володимира Путіна з президентом Франції Еммануелем Макроном, російський лідер в черговий раз виступив з вимогою не приймати Україну у НАТО.

Джерело: сайт Кремля

Кремль погрожує війною у разі вступу України до НАТО

Путін заявив, що після вступу до НАТО Україна може спробувати військовим шляхом повернути анексований Крим, що призведе до повноцінної війни у Європі.

Ми категорично проти розширення НАТО шляхом нових членів на сході, тому що це є загальною загрозою подальшого поширення НАТО до наших кордонів. Не ми ж рухаємося до НАТО, а НАТО рухається до наших кордонів. Тому говорити про те, що Росія поводиться агресивно, щонайменше, не відповідає здоровому глузду. Чи ми прийшли на кордон кудись там? До нас підійшла інфраструктура НАТО, - зухвало заявив Путін.

Російський лідер вимагає відмови Україні у членстві в Альянсі, спираючись на високу загрозу війни у Європі.

Ось європейські країни, в тому числі й Франція, вважають, що Крим, допустимо, є частиною України, а ми вважаємо, що це частина Російської Федерації. І якщо будуть ухвалені спроби змінити цю ситуацію воєнним шляхом, а у доктринальних документах України прописано, що Росія – противник і можливе повернення Криму воєнним шляхом. Уявіть, що Україна – член НАТО. 5-та стаття не скасована, навпаки, пан Байден, президент США, нещодавно сказав, що 5-та стаття – це абсолютний імператив і буде виконана. Значить, виникне воєнна конфронтація між Росією і НАТО… Я хочу запитати вас: "А ви хочете воювати з Росією?" Ви запитайте своїх читачів, глядачів, користувачів інтернет-ресурсів: "Ви хочете, щоби Франція воювала з Росією?" Адже так воно й буде, - попередив Путін.

Очільник Кремля вимагає від представників НАТО юридичних гарантій щодо відмови Україні у членстві в НАТО, бо це, на його думку, загрожує національній безпеці РФ.

Якщо Україна буде в НАТО і військовим шляхом повертатиме собі Крим, європейські країни автоматично будуть втягнуті у військовий конфлікт з Росією. Ми розуміємо, що Росія - одна з провідних ядерних держав, а за деякими компонентами сучасності багатьох навіть випереджає. Переможців не буде. Ви виявитеся втягнутими в цей конфлікт без своєї волі, - пригрозив Путін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?