Путін та Макрон домовились про деескалацію на кордонах України
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін та Макрон домовились про деескалацію на кордонах України

Путін та Макрон домовились про деескалацію на кордонах України
Джерело:  online.ua

Французькі посадовці заявили, що Володимир Путін готовий до деескалації кризи в Україні, пообіцяв не здійснювати жодних нових "військових ініціатив" і погодився вивести тисячі російських військ з Білорусі після завершення запланованих навчань.

Джерело: Financial Times

Путін погодився не застосовувати війська

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив Financial Times, що Путін і Макрон «готові продовжити діалог» щодо пропозицій Франції, але дискусії ще не змогли повністю розв’язати занепокоєння Москви.

Усі ці теми вимагають згоди союзників Франції по ЄС і НАТО, насамперед США. Про щось інше говорити ще рано, — сказав Пєсков.

Ні Путін, ні Макрон на прес-конференції після п’ятигодинних переговорів прямо не посилалися на таку угоду, хоча президент Франції сказав, що його російський колега запевнив його у своїй готовності говорити про деескалацію.

 Я вважаю, що цілком ймовірно, що деякі його ідеї та пропозиції, навіть якщо говорити про них рано, можуть стати частиною основи для наших наступних спільних кроків, – сказав Путін про пропозиції Макрона.

Росія вимагає від НАТО зобов’язань ніколи не приймати Україну і відмовитися від розширення на схід. Західні чиновники заявили, що ці прохання були неприйнятними, але намагалися знайти спільну мову з Москвою з інших питань, таких як контроль над озброєннями.

Ми усвідомлюємо серйозність ситуації та нагальну потребу в інтересах усіх знайти шлях збереження миру та стабільності в Європі. Ще є час, – сказав Макрон після переговорів.

За словами французьких офіційних осіб, була домовленість не вживати нових військових ініціатив і вести широкий діалог щодо розміщення російських військ.

За словами чиновників, угода також передбачатиме виведення російських військ з Білорусі цього місяця після завершення величезних спільних навчань за участю контингенту до 30 тис осіб. Це також призведе до подальших зустрічей і домовленості про «структурований діалог з питань колективної безпеки».

Макрон сказав, що метою є створення «конкретних гарантій безпеки» для всіх держав регіону, включаючи Росію, Україну та членів ЄС, що дозволить побудувати «новий порядок безпеки та стабільності в Європі».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?