Зеленський розпочав переговори з Макроном у Києві — онлайн-трансляція
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський розпочав переговори з Макроном у Києві — онлайн-трансляція

Зеленський розпочав переговори з Макроном у Києві — онлайн-трансляція
Джерело:  online.ua

8 лютого до Києва з робочим візитом прибув президент Франції Еммануель Макрон. Він проведе переговори з українським президентом Володимиром Зеленським.

Джерело: Офіс президента

Макрон розпочав переговори з Зеленським

Вчора, 7 лютого, Макрон побував у Москві, де зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним. За підсумками п’ятигодинних перемовин, очільник Кремля заявив, що РФ розгляне пропозиції Макрона щодо деескалації.

Макрон, у свою чергу, заявив, що Франція та Росія домовляться щодо конкретних заходів щодо стабілізації ситуації. Це буде залежати від європейських партнерів, а також союзників НАТО та від України. Також він заявив, що наступні дні для України будуть вирішальними.

Зустріч Макрона та Зеленського розпочнеться о 12.50, через годину президенти дадуть спільний брифінг.

Це перший візит президента Франції до України за останні 24 роки. Востаннє Україну відвідував Жак Ширак в 1998 році.

Закордонні ЗМІ пояснюють інтенсивну участь Франції у перемовинах з Росією бажанням Макрона стати геополітичним лідером Європи перед весняними президентськими виборами у Франції. Французькі чиновники заявили, що Макрон поїхав до Москви, щоб вирішити питання можливого російського вторгнення в Україну.

Після Києва, Макрон вирушить до Берліна, де він зустрінеться з канцлером ФРН Олафом Шольцем та президентом Польщі Анджеєм Дудою. У порядку денному зокрема буде обговорення ситуації довкола України.

У МЗС розповіли про очікування від переговорів Зеленського та Макрона

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що очікує від французького президента та від свого колеги з МЗС Франції.

Сьогодні я вирушу до Маріїнського палацу, де у президента України розпочнеться зустріч із президентом Макроном. Я проведу переговори зі своїм французьким колегою Жаном-Івом Ле Дріаном. Безумовно, ми всі з цікавістю очікуємо тих сигналів, які привіз пан Макрон із Москви, але я вже неодноразово говорив, зокрема вчора, що ми відкриті до діалогу, ми налаштовані конструктивно, очікуємо дипломатичного рішення, але ми не перетнемо своїх "червоних ліній", і ніхто не зможе змусити нас їх перетнути, - сказав Кулеба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?