На Заході відкидають пропозиції Макрона до Путіна щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

На Заході відкидають пропозиції Макрона до Путіна щодо України

На Заході відкидають пропозиції Макрона до Путіна щодо України
Джерело:  online.ua

Пропозиції президента Франції Еммануеля Макрона до очільника Кремля Володимира Путіна щодо позаблоковості України не були узгоджені з партнерами Парижа, а тому не мають сенсу.

Джерело:   Daily Mail

Що Макрон запропонував Путіну стосовно України

У квітні цього року Макрон буде балотуватись на пост президента Франції, а тому на переговорах з Путіним виступав у якості миротворця з врегулювання кризи навколо України та запропонував російському лідеру декілька ініціатив.

Зокрема, Макрон запропонував закріпити нейтральний статус України, що виключає можливість вступу до НАТО.

Такі ініціативи не обговорювались з партнерами Парижу по НАТО та ЄС. Макрон перед зустріччю з Путіним навіть не проводив консультацій з партнерами, що лишає сенсу всі зроблені пропозиції.

Зокрема, представники офіційного Лондону назвали пропозиції Макрона до Путіна щодо України суто його особистою позицією.

Макрон займається своїми справами, ми не знаємо, що відбувається. Він вийшов за рамки позиції НАТО. Але це цікаво. Ми просто повинні подивитися, чим це закінчиться, - повідомили журналістам представники британського уряду.

Між тим, в Кремлі побачили позитивні сигнали за результатами зустрічі Макрона з президентом Володимиром Зеленським.

Еммануель Макрон та Володимир Зеленський (фото - President.gov.ua)

За тим, що було сказано на прес-конференції, - там були позитивні сигнали про те, що рішення в Україні може бути виключно на базі реалізації Мінських угод, що є правильним. І це плюс. Але з іншого боку, ми не почули якихось слів від президента Зеленського про те, що вони готові швидко зайнятися тим, щоб виконати те, що давно мало бути виконано з боку Києва. Тому є і позитивні сигнали, є і менш позитивні, - заявив прессекретар Путіна Дмитро Пєсков.

Прессекретар Путіна також прокоментував падіння російської економіки через кризу навколо України.

Пєсков визнав, що зростання політичної напруги навколо України та загроза нових санкцій негативно впливають на російську біржу.

Він зазначив, що Захід досі не виробив єдиної позиції щодо введення нових антиросійських санкцій.

Хтось говорить про прийняття санкцій негайно, хтось, що ніякого прийняття санкцій без ефемерної агресії Росії бути не повинно, бо тоді санкції втратять свій стримувальний ефект. В цьому випадку скоріш колективний Захід сам не визначився. Напруженість проєктується і на ринки, і на біржі, скрізь, і в Європі. Ринки реагують чуйно, - підкреслив Пєсков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?