Олімпіада-2022: український атлет Гераскевич влаштував протест проти агресії РФ
Категорія
Спорт
Дата публікації

Олімпіада-2022: український атлет Гераскевич влаштував протест проти агресії РФ

Олімпіада-2022: український атлет Гераскевич влаштував протест проти агресії РФ
Джерело:  online.ua

Під час Олімпіади-2022 у Пекіні відомий український атлет Владислав Гераскевич провів мовчазний протест проти російської агресії стосовно України.

Джерело:  "Суспільне"

Атлет Гераскевич на Олімпіаді-2022 влаштував протест проти агресії РФ

В Пекіні стартував другий змагальний день у чоловічому скелетоні. Учасники мали виступити у третьому заїзді, який став визначальним: топ-20 найкращих відбиралися у фінальний.

В результаті першого змагального дня український атлет Владислав Гераскевич посідав 16-е місце і мав високі шанси на потрапляння у топ-20: його перевага над 21-м місцем складала 0.67 секунд.

Наш спортсмен втратив одну позицію за підсумками третього заїзду - його випередив британець Маркус Ваятт, але втримався у топ-20, посівши 17-е місце перед останнім заїздом.

Владислав Гераскевич (фото - suspilne.media)

Не можна також не звернути увагу на те, що закінчивши свій виступ, Гераскевич, йдучи повз камери, влаштував мовчазний протест, підготувавши звернення до телеглядачів. Спортсмен показав напис на плакаті "Ні війні в Україні".

Що важливо розуміти, атлет продовжить виступ у четвертому заїзді на Олімпіаді-2022. Його відставання від 16-го місця складає 0.27 секунди.

Що відомо про Владислава Гераскевича

Владислав Гераскевич — український скелетоніст. Перший в історії України скелетоніст, який здобув олімпійську ліцензію і виступив на Олімпіаді (Пхьончан-2018). Майстер спорту України (2019 рік)

Варто звернути увагу на те, що для 23-річного українського спортсмена Владислава Гераскевича Олімпіада у Пекіні - друга в кар'єрі. У Пхьончхані він фінішував з 12-м результатом і є єдиним представником України в історії у цьому виді спорту.

У сезоні 2021/22 Гераскевич посів 16-е місце у загальному заліку Кубка світу. Але показав найкращий результат у кар'єрі, фінішувавши шостим у Сігулді.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?