Науковці довели ефективність нового препарату проти COVID-19 від Pfizer
Категорія
Світ
Дата публікації

Науковці довели ефективність нового препарату проти COVID-19 від Pfizer

Науковці довели ефективність нового препарату проти COVID-19 від Pfizer
Джерело:  online.ua

Команда біологів з Нідерландів довела ефективність нового препарату проти COVID-19 виробництва американської фармацевтичної компанії Pfizer "Паксловід". 

Джерело: Nature Communications

Що відомо про новий препарат від COVID-19 Паксловід

Представники Pfizer запевняють, що розроблений препарат здатен попередити передачу коронавірусної інфекції від людей до тварин та навпаки.

Препарат також ефективно захищає від інфікування штамами "Дельта" та "Бета". Дослідження проводились за участю сирійських хом'яків через те, що ці тварини переносять коронавірусну інфекцію майже так само важко, як і люди.

Дія препарату руйнує білок Mpro, який виступає головним ферментом оболонки коронавірусу.

Згідно з даними доклінічних досліджень, навіть малої кількості "Паксловіду" достатньо, щоб зменшити вірусне навантаження у легенях у 5-7 разів.

При цьому подвоєння дозування повністю припиняло поширеня коронавірусної інфекції в організмі та суттєво прискорювало одужання.

Науковці також встановили, що здорові хом'яки не заразились від тих, що хворіли але приймали "Паксловід".

Автори дослідження вважають, що препарат буде дуже ефективним у боротьбі за припинення поширення коронавірусної інфекції.

Паксловід з'явиться в Україні 

У МОЗ вже повідомили, що невдовзі препарат "Паксловід" з'явиться в Україні, оскільки його допустили до екстренного медичного застосування.

МОЗ підписав із компанією Pfizer угоду на поставки в Україну 300 тис курсів "Паксловіду" та узгоджує терміни поставок.

Препарат "Паксловід" призначений для використання у першу чергу для пацієнтів із груп ризику з метою уникнути погіршення стану та переходу захворювання із легкого чи середнього ступеня тяжкості до важкого та уникнути госпіталізації, - повідомляють у МОЗ.

Наразі в Україні вже почали використовувати іноваційний препарат "Молнупіравір" у вигляді пігулок. Його дають важко хворим та пацієнтам із груп ризику. Він також прискорює одужання від COVID-19 та припиняє поширення інфекції в організмі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?