Джонсон звинуватив РФ у підготовці до масштабної війни в Європі
Категорія
Політика
Дата публікації

Джонсон звинуватив РФ у підготовці до масштабної війни в Європі

Джонсон звинуватив РФ у підготовці до масштабної війни в Європі
Джерело:  online.ua

Британський прем''єр Борис Джонсон звинуватив Кремль у підготовці до наймасштабнішої війни у Європі з часів Другої світової.

Джерело:  BBC

РФ готується до масштабної війни у Європі

Глава британського уряду підкреслив, що вся наявна інформація свідчить про підготовку РФ до масштабної війни в Європі.

За його словами, російські війська планують не просто вторгнутись в Україну з окупованих територій Донбасу, а також почати наступ з території Білорусі та прикордонних російських областей, щоб організувати швидке захоплення Києва.

Я боюся сказати, що план, який ми бачимо, призначений для чогось, що може стати справді найбільшою війною в Європі з 1945 року тільки з погляду масштабу, - зазначив Джонсон.

Британський прем'єр вважає, що у Кремлі вже почали реалізацію цього плану.

Він також попередив, що у разі нападу РФ на Україну варто враховувати неминучість великої кількості жертв не тільки збоку Україну, але й серед російських військових.

Джонсон попередив, що у разі нападу на Україну, США та Велика Британія зупинять діяльність багатьох російських компаній, які заробляють у доларах та фунтах стерлінгів.

У той же час генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Кремль створює привід для вторгнення в Україну.

Усі ознаки вказують на те, що Росія планує повномасштабний напад на Україну. Ми хочемо змусити Росію змінити курс і сісти за стіл переговорів з нами, - підкреслив голова НАТО.

За словами Столтенберга, РФ тільки заявляє про відведення військ, а насправді нарощує військову присутність біля українського кордону.

Як може проходити ймовірне російське вторгнення в Україну

Представники Українського центру оборонних стратегій з огляду на дії РФ на окупованих територіях Донбасу, склали йомовірний сценарій російського вторгнення в Україну.

Фото - facebook.com/mod.mil.rus

Найбільш вірогідними напрямками російського вторгнення залишаются території Донбасу, акваторія Чорного та Азовського морів, а також український інформаційний простір, який знаходиться під загрозою постійних кібератак.

Одним з ймовірних сценаріїв також залишається можливість звернення ватажків "ЛДНР" до РФ по військову допомогу, а також проведення вторгнення під виглядом вводу на українську територію військових ОДКБ.

Одночасно з цим Кремль буде шантажувати Україну, вимагаючи відмовитись від вступу до НАТО, а також виконувати Мінські домовленності за сценарієм РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?