Зеленський записав звернення до українців після введення військ РФ у ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський записав звернення до українців після введення військ РФ у ОРДЛО

Зеленський записав звернення до українців після введення військ РФ у ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Пізно вночі 22 лютого глава держави Володимир Зеленський записав термінове відеозвернення до українських громадян - це сталося після того, як російський президент Володимир Путін підписав укази про визнання "ЛДНР" та наказав військам РФ увійти в ОРДЛО. 

Джерело: Фейсбук-сторінка ОП

Зеленський звернувся до українців через введення армії РФ у ОРДЛО

За словами українського президента, попри неочікуване рішення офіційної Москви, наразі немає жодних причин для хаотичних дій та паніки, оскільки бійці ЗСУ можуть захистити українців у разі нападу РФ.

Як тільки ми побачимо зміну ситуації, як тільки ми побачимо зростання ризиків, ви будете про все це знати. Зараз немає жодних причин для хаотичних дій, зробимо усе, щоб так було надалі. Ми віддані мирному і дипломатичному шляху, будемо іти ним і тільки ним. Ми на своїй землі, ми нікого і нічого не боїмось, ми нікому і нічого не винні, і ми нічого і нікому не віддамо, і ми в цьому впевнені. Бо зараз не лютий 2014 року, а лютий 2022 року, - наголосив Володимир Зеленський.

Глава держави звернув увагу на те, що офіційний Київ однозначно кваліфікує останні дії РФ як "порушення суверенітету та територіальної цілісності нашої держави", а "вся відповідальність за наслідки у зв’язку зі згаданими рішеннями покладається на керівництво Росії".

Окрім того, Володимир Зеленський попередив, що визнання незалежності ОРДЛО може означати односторонній вихід Росії з Мінських домовленостей та ігнорування рішень в рамках нормандського формату.

Що відомо про рішення Путіна щодо "ЛДНР"

Пізно вночі 21 лютого очільник Кремля Володимир Путін записав звернення до російського народу, під час якого заявив, що ухвалив рішення про офіційне визнання Росією "ЛДНР". За декілька годин також стало відомо, що він віддав наказ про введення військ РФ в ОРДЛО з метою "встановлення миру".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?