Ердоган розкритикував НАТО за недостатній захист України від РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган розкритикував НАТО за недостатній захист України від РФ

Ердоган розкритикував НАТО за недостатній захист України від РФ
Джерело:  online.ua

Турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Заходу та країнам-членам НАТО не вдалось завадити агресії РФ проти України.

Джерело:  Milliyet

Ердоган назвав зусилля НАТО із попередження агресії РФ проти України недостатніми 

Макрон побував у Москві, результат відомий. Далі попрямував Шольц, картина також загальновідома. Заявлялося про швидкі переговори Байдена. Фактично результату немає. Якщо аналізувати ситуацію з точки зору держав і структур, але на передньому плані залишається лише НАТО. Думаю, що блоку НАТО потрібно нарешті визначити чітку позицію, зробити все необхідне. А то, всі тільки й роблять, що говорять, а реальних кроків немає, - заявив Ердоган.

Турецький лідер зазначив, що ситуація на українсько-російському кордоні близька до критичної.

Для того, щоб передбачити подальший розвиток подій, не потрібно бути пророком. Ми не можемо відмовитися від обох країн. У нас є і політичні, і військові, і економічні відносини з Росією. У нас є і політичні, військові та економічні відносини з Україною. Якщо ви скажете "відмовтеся від України", ми не зможемо, якщо ви скажете" відмовтеся від Росії", ми теж не зможемо, тому що інтереси нашої країни тут дуже просунуті, - пояснив Ердоган.

Реджеп Ердоган та Володимир Путін (фото - Kremlin.ru)

Він наголосив на тому, що Москва та Київ повинні якомога скоріше провести реальні переговори.

Ми не поділяємо заяви, які пан Путін зробив у своєму виступі з рішенням визнати сепаратистські режими на сході України. Звичайно, як і по Криму, ставлення Туреччини було таким же. По суті, своєю заявою ми показали нашу позицію щодо територіальної цілісності України і заявили, що відкидаємо цю позицію Росії, - зазначив Ердоган.

Тим часом у Кремлі анонсували телефонну розмову між Путіним та Ердоганом.

Повідомляється, що розмова буде проходити за ініціативи турецького лідера, який також повинен прийняти участь у онлайн-саміті НАТО по Україні.

Ердоган розкритикував рішення Кремля щодо визнання так званих "ЛДНР" та закликає РФ та Україну до переговорів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?