Британія направить додаткову військову допомогу в Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія направить додаткову військову допомогу в Україну

Британія направить додаткову військову допомогу в Україну
Джерело:  online.ua

Британський прем'єр-міністр Борис Джонсон 23 лютого повідомив про ухвалене рішення виділити додаткову військову допомогу Україні. Це буде летальна допомога у вигляді оборонної зброї та нелетальна допомога.

Джерело: трансляція виступу Джонсона

Британія направить в Україну оборонну зброю

Прем'єр-міністр Великої Британії вкотре наголосив, що переконаний у плані повномасштабного вторгнення Росії до України. За його словами, додаткову військову допомогу Україні буде надіслано найближчим часом.

У світлі все більш загрозливої поведінки з боку Росії та відповідно до нашої попередньої підтримки Велика Британія найближчим часом надасть додатковий пакет військової підтримки Україні. Він включатиме летальну допомогу у вигляді оборонної зброї та нелетальну допомогу, – повідомив британський прем'єр.

Варто зауважити, що Британія потужно підтримує Україну від самого початку російської агресії. Тільки останнім часом ЗСУ одержали від Британії тисячі легких протитанкових ракет, включаючи комплекси NLAW.

Допомога Великої Британії для України

Окрім військової допомоги, офіційний Лондон пропонує Україні фінансову допомогу. Зокрема, глава МЗС Британії Ліз Трасс оголосила про надання Україні кредиту на суму до 500 млн доларів для підтримки стабільності.

Велика Британія надасть до 500 млн. доларів у вигляді кредитних гарантій, щоб допомогти Україні протистояти економічним наслідкам дій Росії. Ми використовуємо нашу економічну міць, щоб спричинити біль Росії та підтримати український народ, - йдеться у повідомленні Трасс.

23 лютого про свою готовність допомогти Україні на тлі загрози з боку Росії також заявили Литва та Італія. Зокрема, офіційний Вільнюс відправить в Україну партію міжнародної допомоги для цивільної оборони – човни, дозиметри, протигази, підшоломники, а також озброєння на суму 1,8 млн євро.

Уряд Італії готовий підтримати Україну на суму 110 млн. Ці кошти будуть спрямовані на підтримку українського населення та економіки у сферах, які будуть узгоджені з київською владою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?