НАТО та ЄС готують жорстку відповідь за напад РФ на Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО та ЄС готують жорстку відповідь за напад РФ на Україну

НАТО та ЄС готують жорстку відповідь за напад РФ на Україну
Джерело:  online.ua

24 лютого НАТО та країни ЄС збираються на екстрене засідання. Вони закликають президента Росії Володимира Путіна негайно зупинити військовий напад на Україну. Анонсували жорстку відповідь РФ, обіцяють підтримку офіційному Києву.

Джерело: Twitter Бореля, НАТО

НАТО обіцяє захистити Україну під час воєнного нападу Росії

24 лютого після оголошення Путіним війни генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив. Він рішуче засудив безрозсудний та неспровокований напад Росії на Україну, який ставить під загрозу життя незліченних мирних жителів.

В черговий раз, незважаючи на наші неодноразові попередження та невпинні дипломатичні зусилля, Росія обрала шлях агресії проти суверенної та незалежної країни, – заявив Столтенберг.

Столтенберг закликав Путіна та Росію негайно припинити військові дії проти України.

Союзники НАТО зустрінуться 24 лютого, щоб обговорити наслідки агресивних дій Росії. Ми підтримуємо народ України у цей страшний час. НАТО зробить усе можливе, щоб захищати та захищати всіх союзників, - наголосив Столтенберг.

ЄС готує нові санкції проти Росії

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель пообіцяв швидке затвердження нового пакету європейських санкцій проти Росії у зв'язку з початком воєнної операції щодо України. Крім того, Європейська комісія 24 лютого проведе екстрену зустріч єврокомісарів, аби підготувати саміт Євросоюзу.

Розглянемо з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн наступний пакет санкцій у тісній координації з нашими партнерами. Рада ЄС швидко прийме цей пакет, - написав Боррель у Twitter.

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн запевнила, що ЄС не дозволить Путіну зруйнувати архітектуру європейської безпеки. За її словами, проти Росії буде запроваджено масштабні санкції. Санкції стосуватимуться стратегічних секторів російської економіки.

Ми заморозимо російські активи в ЄС та закриємо доступ російських банків на наш фінансовий ринок. Це зроблено, щоб серйозно підірвати здатність Кремля фінансувати війну. Йому не слід недооцінювати рішучість та силу наших демократій. Європейський Союз підтримує Україну та її народ. Україна переможе, - написала фон дер Ляєн у Twitter.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?