Росія вдарила по Україні крилатими ракетами Калібр
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія вдарила по Україні крилатими ракетами Калібр

Росія вдарила по Україні крилатими ракетами Калібр
Джерело:  online.ua

Росія 26 лютого продовжує наступ на Україну. Ворожі війська запустили крилаті ракети Калібр із Чорного моря.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Росія вдарила по Україні крилатими ракетами Калібр

У зведенні Генштабу на ранок 26 лютого уточнили, що ворог продовжує авіаційні удари, керовані з окупованого Криму та Білорусі. У районі Мозиря у Білорусі перебувають батальйонні тактичні групи 35 загальновійськової армії Східного ВО. У Генштабі попередили, що їх можуть застосувати для ударів по українських об'єктах.

У районі Шумського знаходяться десятки одиниць танків, ракетні системи залпового вогню БМ-21 "Град" стоять у районі Косівщини.

У ніч на 26 лютого ворог неодноразово застосовував оперативно-тактичну авіацію в районах Южний та Одесі, по аеродрому Озерне, по об'єктах цивільної інфраструктури в Київській області.

На Слобожанському напрямку ЗСУ зупинили наступ противника та продовжують ведення оборонних боїв у Харківській області. Ведуться міські бої в Охтирці.

На приморському напрямку в районі Коблево українські військові знищили катери та до 20 осіб особового складу ДРГ противника. Здійснено мінування десантно-доступних ділянок.

Угруповання Повітряних Сил ЗС України здійснює відбиття повітряних ударів противника, знищено військово-транспортний літак ІЛ-76МД з десантом російських окупаційних військ. Продовжує ведення систематичних бойових дій. Нанесення вогневого ураження по скупченню живої сили та військової техніки ворога в Київській, Чернігівській та Херсонській областях, - йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Сьогодні вночі корабель Морської охорони Держприкордонслужби України "Григорій Куроп'ятников" атакував корабель ворожий дрон. Морські прикордонники відкрили вогонь по безпілотнику, який узяв курс на український берег. Дрон був збитий на підльоті до Чорноморська. Нині корабель продовжує нести службу у Чорному морі. Прикордонники разом із Збройними Силами України та іншими силами безпеки та оборони продовжують захищати Україну.

Втрати російської армії

Українські захисники ведуть оборонну операцію в зоні ООС та утримують зайняті позиції вздовж усієї лінії розмежування.

Орієнтовні втрати противника становлять:

  • 14 літаків

  • 8 вертольотів

  • 102 танки

  • 536 ББМ

  • 15 гармат

  • 1 од. ЗРК БУК-1.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?