Окупанти РФ намагаються захопити Херсон
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти РФ намагаються захопити Херсон

Окупанти РФ намагаються захопити Херсон
Джерело:  online.ua

Вночі 1 березня російські окупаційні війська пішли на штурм Херсону. Наступ противника проходив збоку аеропорту у напрямку Миколаївського шосе і кільцевої траси близько холодокомбінату.

Джерело:  Держспецзв'язок

Військові РФ встановили частковий контроль над Херсоном 

За інформацією очевидців, ворог наступає зі сторони аеропорту до Миколаївського шосе та кільця біля холодокомбінату, - повідомили представники Держспецзв'язку.

Мер міста Ігор Колихає повідомив, що на в'їзді до міста вже стоять ворожі блокпости.

Складно сказати, як розвиватиметься ситуація далі. Але зараз я у своєму кабінеті та координую роботу міських служб, щоб уранці ви прокинулися у відносно спокійному місті. Ми всі не спимо багато днів поспіль, ми всі втомилися, як і ви. Але це не привід робити необдумані вчинки, - зазначив очільник міста.

Він спростував чутки про переход міста під контроль військових РФ.

А сьогодні я несу відповідальність за життєдіяльність нашого міста та забезпечую ваш захист так, як дозволяють наші можливості. Херсон був і залишається українським! Найгірше, що можна зробити зараз, це почати розвалювати місто зсередини. Я прошу кожного з вас зберігати спокій та розсудливість. Не виходьте на вулицю під час комендантської години, - підкреслив Колихаєв.

Однак, за словами місцевих жителів, наразі ворожа техніка вільно пересувається до центру міста та не зустрічає опору збоку захисників. Війська РФ тримають Херсон в оточені, але не розміщуються у самому місті.

Повідомляється, що напередодні тривали важкі бої з російським окупантом за Миколаїв. Бої точились прямо у центрі міста, на Центральному проспекті в районі перетину з вул Слободською.

У місті стоїть знищена ворожа техніка. Через обстріли пошкоджені житлові будинки.

Повідомляється, що за попередньою інформацією у боях з ворожою диверсійно-розвідувальною групою загинув військовий комісар Корабельного району Миколаєва.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?