Зеленський виступив в Європарламенті — пряма трансляція
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський виступив в Європарламенті — пряма трансляція

Зеленський виступив в Європарламенті — пряма трансляція
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський проводить виступ в Європарламенті стосовно членства України в ЄС та збройної агресії РФ на території України.

Джерело:  Україна-24

Про що говорив Зеленський під час свого виступу  

Депутати Європарламенту облесками зустріли звернення Зеленського.

Зі свого боку президент Європарламенту Роберта Метсола заявила, що ЄС визнає перспективу членства України.

Ми визнаємо європейську перспективу України. Ми вітаємо, пане президент, заявку України на набуття статусу кандидата і працюватимемо для досягнення цієї мети. Ми маємо дивитися в майбутнє разом, -зазначила Метсола.

Звертаючись до президента України, глава Європарламенту зазначила, що Євросоюз підтримує Україну у цей важкий для неї час.

Коли ви дивитеся на Європейський парламент, ви знайдете союзника, простір для звернення до Європи та світу і завжди, завжди друга, - підкреслила Метцола.

Зеленський пояснив, що РФ влаштувала справжній терор в Україні

Останні дні, я не знаю, як усіх вітати. Я не можу говорити доброго ранку. Щодня цей день недобрий, а вечір останній. Я говорю зараз про громадян, які захищають свободу ціною свого життя. Я радію настрою, який я тут почув. Я радий, що ми об'єднали всіх вас, але якою ціною – це трагедія, ця ціна… Дуже висока, тисячі загиблих людей, - зауважив президент.

Голова держави підкреслив, що тепер кожна площа перетвориться на площу Свободи, ніхто не зможе перемогти Україну.

Наше бажання – щоб наші діти жили. Мені здається, що це чесно, адже учора 16 дітей загинули. І знову Путін скаже, що це якась операція. Де працюють наші діти, у яких танках вони їздять? Есть выражение - украинский выбор Европы. То к чему мы шли и идем, я бы хотел, чтобы сегодня от вас к нам звучало - "выбор Европой Украины". Уважаемые присутствующие, у нас очень мотивированный народ, мы боремся за наши права, свободу и жизнь, а сейчас - за выживание, и это наша главная мотивация, но мы боремся и за то, чтобы быть равноправными членами Европы. Я считаю, что мы всем показываем, что мы такие и есть. С нами ЕС будет точно крепче. Докажите, что вы вместе с нами, что вы нас не отпускаете, докажите, что вы действительно европейцы, тогда жизнь победит смерть, а свет - тьму. Слава Украине - підкреслив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?