Закриття неба над Україною не є втягуванням НАТО у війну – Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Закриття неба над Україною не є втягуванням НАТО у війну – Зеленський

Закриття неба над Україною не є втягуванням НАТО у війну – Зеленський
Джерело:  online.ua

В інтерв’ю CNN та Reuters президент Володимир Зеленський сказав, що Україна сьогодні воює за цінності свободи й демократії, і інші країни цивілізованого світу мають підтримати нашу державу в цій боротьбі.

Джерело: Офіс Президента

Зеленський просить НАТО закрити небо над Україною

Війна в Україні – це війна в цілому за цінності: життя, демократію, свободу. Тож це війна в усьому світі, – зазначив ін.

Він також знову закликав НАТО закрити небо над Україною.

Я вважаю, що лідери мають підтримувати демократичні держави світу, які хочуть відстоювати такі принципи, тому допомога – це потужна історія, що стосується закритого неба, вона би дуже допомогла. Це не втягування країн НАТО у війну. Якщо чесно, у війну вже всі давно втягнуті і точно не Україною, а втягнуті Росією, – сказав Президент України.

Глава держави зазначив, що наша країна готувалася до повномасштабної російської агресії заздалегідь, але не обговорювала це в публічному просторі, щоб ворог не був готовий до реакції України.

Сказати, що ми готуємося, ось подивіться – тут ми будемо діяти так, тут – так, у нас є шість варіантів оборони нашої держави... Ми були не готові до цього, – сказав президент.

Президент наголосив, що українці запекло борються з ворогом і здобувають перемоги саме тому, що перебувають у себе вдома й захищають своїх рідних та власні оселі.

Ми це робимо щиро і вважаємо, що ми повинні захищати все своє заради майбутнього наших дітей, яких також треба сьогодні захищати. Тому що ви бачите, що ніхто вже не обирає цілі. Гинуть діти, гинуть десятки, на жаль. Тому нам є що захищати. Ми захищаємо своє право жити, – наголосив Зеленський.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?