Україна найближчими днями може отримати статус кандидата на вступ до ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна найближчими днями може отримати статус кандидата на вступ до ЄС

Україна найближчими днями може отримати статус кандидата на вступ до ЄС
Джерело:  online.ua

За словами заступника глави МЗС Польщі Марчина Пшидача, за наявності відповідного політичного рішення Україна може отримати статус кандидата на вступ до ЄС вже найближчим часом.

Джерело:  RMF FM

Україна як ніколи близька до вступу в ЄС 

Україна може стати кандидатом в ЄС вже завтра, післязавтра, наступного тижня. Це питання політичного рішення з боку ЄС. Цю ініціативу підтримують 10 країн, - підкреслив Пшидач.

За його словами, поки не має інформації про згоду Франції та Німеччини на таке рішення, але польскі дипломати та представники інших країн ЄС вмовлять Париж та Берлін підтримати відповідне рішення.

У той же час президент Польщі Анджей Дуда спростував чутки про намір країни прийняти участь у війні в Україні.

Хочу дуже чітко підкреслити: Польща не збирається брати участь у війні. Я прошу, щоб подібних побоювань не було і прошу не слухати інформацію про те, що ми десь там готуємось, що хочемо брати участь у війні, що в цей момент відправляємо польських солдатів чи що Польща надсилає свою бойову зброю на війну. Звісно, якщо треба буде захищати нашу країну, то будемо її захищати, натомість нічого не вказує на те, що ми можемо зазнати нападу, -зазначив Дуда.

Фото - Flickr.com

Що цікаво, так це те, що заявку на вступ до ЄС також вирішила подати Грузія, яка відмовилась від введення санкцій проти РФ за варварське вторгнення в Україну.

Уряд Грузії вже готує цю заявку, яка офіційно буде передана структурам Євросоюзу від імені грузинського керівництва завтра у Брюсселі. Закликаємо євроструктури у надзвичайному режимі розглянути нашу заявку та надати Грузії цей статус, - повідомив глава партії Грузинська мрія Іраклій Кобахідзе.

Це рішення рішуче підтримала президент Грузії Саломе Зурабішвілі.

ЄС має знайти спосіб відповісти на наші довгі очікування. Дати нам відчуття того, що ми є частиною його сім'ї. "Ми чекаємо на це так само довго, як і Україна. Ми на тому самому шляху, нас треба враховувати. Про нас не треба забувати, - підкреслила президент Грузії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?