Зеленський заявив про плани окупантів бомбити Одесу
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський заявив про плани окупантів бомбити Одесу

Зеленський заявив про плани окупантів бомбити Одесу
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російські окупаційні війська планують бомбити Одесу.

Джерело: Офіс президента

Ворог націлився на Одесу 

Летить авіація. Проти мирних людей. Проти мирних міст. Житомир, Коростень, Овруч, передмістя Києва, міста на півдні... Вони готуються бомбити Одесу. Одесу! Росіяни завжди приїжджали до Одеси. Завжди відчували в Одесі лише тепло. Тільки щирість. А що тепер? Бомби проти Одеси? Артилерія проти Одеси? Ракети проти Одеси? Це буде військовий злочин. Це буде історичний злочин, - заявив голова держави.

Президент наголосив, що українці вже вибороли своє майбутнє у боротьбі проти російських окупантів.

Українці, ми вже вибороли наше майбутнє, але ще боремося за наше сьогодні. Це дуже важливо. Воюємо за те, де пройде межа між життям і рабством. І це не тільки наш вибір. Громадяни РФ роблять такий же вибір в ці дні, ці години, - заявив Зеленський.

У той же час президент закликав громадян РФ не мовчати про злочини керівництва своєї країни на території України.

Сьогодні, завтра, найближчого тижня - це час, коли ще можна перемогти зло без непоправних втрат. Коли за позицію загрожують звільненням чи автозаком, а не ГУЛАГом, матеріальними втратами, а не розстрілом. Не проґавте цю можливість. Соціальні мережі, друзі. Колеги та родичі вас мають почути. Ми, українці, хочемо миру. Громадяни Росії, для вас це боротьба не лише за мир в Україні, це боротьба за вашу країну. За те найкраще, що в ній було... Якщо ви промовчите зараз, то за вас потім говоритимуть ваша бідність, а відповідатимуть їй лише репресії, - наголосив Зеленський.

За словами голови держави, керівництво РФ заздалегідь планувало обстріли міст та мирних жителів України.

Заговорили російські військові, які взяли в полон наші захисники, сотні полонених. Серед них і пілоти літаків, які бомбили наших людей і наші міста. Ми почули їхні свідчення, ми побачили документи, карти і плани не вчорашнього дня. Це не імпровізація, це війна. Вони готували це вторгнення жорстоко і цинічно, свідомо з порушенням правил ведення війни. Тому Харків, тому Чернігів, тому Суми, Маріуполь та інші міста побачили чисте зло. Так було заплановано, але це не вб'є нашу людяність, - повідомив президент.

Читайте также:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?