Україна домоглась поставок особливої зброї для протистояння агресії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна домоглась поставок особливої зброї для протистояння агресії РФ

Україна домоглась поставок особливої зброї для протистояння агресії РФ
Джерело:  online.ua

Очільник Міноборони Олексій Резніков повідомив, що Україна досягла суттєвого прогресу у переговорах щодо поставок зброї від союзників, отже на російські окупаційні війська очікує певний "сюрприз".

Джерело: Facebook-сторінка Олексія Резнікова

Україна отримає особливу зброю від союзників

Не буду коментувати поставки зброї та боєприпасів - це делікатний момент. Нехай ворога чекає сюрприз. Знайте: є суттєвий прогрес, - повідомив голова Міноборони.

За його словами, протягом останніх 3 днів в Україну надійшло або замовлено понад 50 тис. шоломів та бронежилетів.

Ми "перехоплюємо" у постачальників вже пошиту форму для армій країн НАТО. Нехай наші оборонці будуть вдягнуті у різне. Головне - щоб було зручно бити ворога. Ми працюємо над отриманням допомоги у сфері ППО та ПРО від партнерів. Але впевненості у невідворотності нашої перемоги додають не виголошені обіцянки, а українські Повітряні сили, - наголосив Резніков.

У Генштабі ЗСУ також повідомили, що українським військовим вдалось звільнити місто Чугуєв на Харківщині.

Угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію на Південному, Східному та Північному напрямах. У ході ведення бойових дій звільнено м. Чугуїв, - повідомляють представники військового командування.

Крім того, під час боїв ворожої армії було завдано великих втрат в особовому складі та техніці. Зокрема, знищено командира 61-ї окремої бригади морської піхоти ЗС РФ підполковника Дмитра Сафронова та заступника командира 11-ї окремої десантно-штурмової бригади ПДВ ЗС РФ підполковника Дениса Глєбова.

У Генштабі повідомили, що наразі російські окупаційні війська продовжують наступальні дії, намагаючись оточити Київ, Харків, Чернігів, Суми та Миколаїв, а також вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

Угруповання ворога перейшло до накопичення ресурсів для штурму Києва.

В районі Полісся на Київщині ворог намагається захопити Бучу та максимально наблизитись до Києва. Наразі під контролем окупантів знаходиться Ірпінь. Місцевим жителям загарбники заборонили покидати домівки.

Частину Ірпеня дійсно захопили російські загарбники, але частина Ірпеня б'ється і не здає свої позиції! Хочу, щоб всі розуміли – це офіційна інформація, - уточнив мер міста Олександр Маркушин.

За його словами, Сьогодні о 10:00 відбудеться чергова евакуація дітей, жінок та людей похилого віку з міста.

З території Республіки Білорусь через Чорнобильську зону відчуження продовжується постачання палива та інших матеріальних засобів для окупаційних військ.

 На сході ворог намагається захопити передмісття Києва через Броварський і Бориспільський райони, а також взяти під контроль Чернігів та Суми.

У той же час ведеться наступ у напрямку Запоріжжя. Ворогу вдалось відновити рух потягів по Антонівському залізничному мосту через р. Дніпро.

Крім того, триває просування підрозділів противника у північно-східному напрямку вздовж р. Інгул. БТГр форсувала річку та зайняла н.п. Кашперо-Миколаївку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?