Українські військові стримують наступ окупантів по всіх напрямках
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові стримують наступ окупантів по всіх напрямках

Українські військові стримують наступ окупантів по всіх напрямках
Джерело:  online.ua

За даними представників Генштабу ЗСУ, українські військові гідно відбивають атаки російських окупантів за всіма напрямками та завдають ворогу значних втрат.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Оперативна обстановка від Генштабу ЗСУ 

Сили оборони України дають гідну відсіч та стримують наступальну операцію збройних сил РФ на всіх напрямках. Протягом дня окупанти намагалися закріпитися на захоплених рубежах, здійснювали перегрупування військ, відновлювали боєздатність, поповнювали запаси ракет, боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів. У зв’язку зі значними втратами особового складу та зниження темпів наступу противник продовжує формування резерву на території РФ, - йдеться у повідомленні представників військового командування.

Повідомляється, що на території Поліського району Київської області російські окупанти намагаються прорвати оборону  в районах населених пунктів Поліське, Кухарі, Жовтневе, Андріївка, Копилів, Мотижин, Бузова, Гореничі, Буча, Демидів та блокувати Київ.

Українські війська також зупинили наступ врага та відбили спробу прорвати оборону Чернігова. Є ймовірність того, що ворог буде намагатись просунутись зі сходу у напрямку Броварів.

Окупанти також не припиняють спроб оточити Харків  з півночі. У боях під Харковом приймають участь стрілецькі полки, сформовані за рахунок російських резервістів.

На території Донецької області та на півдні України ворог намагається взяти під контроль Маріуполь, Сєвєродонецьк та Миколаїв, а також розгорнути наступ у напрямку Запоріжжя та Кривого Рогу.

Російські окупанти зупинені, деморалізовані та несуть значні втрати. Збройні Сили України, у тісній взаємодії з іншими складовим сил оборони, чинять шалений опір російським інтервентам, завдаючи йому значних втрат у живій сили та військовій техніці, - повідомляють у Генштабі.

Зокрема, за інформацією Генштабу, ворог поніс значні втрати при спробі захопити Чернігів та вимушений був відступити. При цьому військові російської окупаційної армії продовжуть активно здаватись у полон.

У той же час представники командування Повітряних сил ЗСУ повідомляють, що за минулу добу було знищено 10 ворожих літаків.

За попередньою інформацією, Україна розбила цілий полк десантних військ РФ із повним комплектом техніки: танки, БМП, "Гради" та інше.

Зенітні ракетні війська Повітряних сил інформують про ураження чотирьох повітряних цілей: попередньо, трьох штурмовиків Су-25 окупантів, а також Су-34, який зрештою не долетів до власного аеродрому і впав на території Росії.

За інформацією авіації Повітряних сил, теж уражено щонайменше чотири повітряні цілі - переважно літаки Су-25.

Тож маємо дані про ураження десяти літаків російських фашистів, які бомбили мирні міста українців. Інформацію буде уточнено та оприлюднено на офіційних джерелах. А поки загинаємо пальці та додаємо потенційні авіаційні втрати окупантів до вчора оприлюдненої Повітряними силами інформації. Не забуваймо й про роботу авіаційних безпілотних комплексів "Байрактар ТБ-2", які сьогодні знищили ЗРК Бук М-1 та інші цілі, - зазначають у командуванні Повітряних сил.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?