У Зеленського спрогнозували терміни розгрому армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського спрогнозували терміни розгрому армії РФ

У Зеленського спрогнозували терміни розгрому армії РФ
Джерело:  online.ua

Радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович повідомив, що наразі окупаційне командування військ РФ намагатиметься відновити наступ за рахунок посилення резервними частинами та технікою.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Окупаційна армія РФ вже найближчими тижнями може зазнати повної поразки

Арестович підкреслив, що за рахунок резервів військове командування окупантів посилить наступ в районах, де вони добились хоч якогось успіху, зокрема, в районах проведення ООС, під Маріуполем, у Харківській області та можливо на Київщині.

Буде ще одна спроба наступати, зараз вони в паузі, під Києвом практично розгромлені, намагаються тикатися невеликими підрозділами, але ми їх знищуємо. Вони спробують кинути резерви на ті напрямки, на яких у них намітився успіх. Це, безумовно, зона ООС, під Маріуполь, Харківська область, може Київська область.Оскільки вони безглузді і все зроблять не так, як потрібно, то і ці резерви поляжуть, але це може зайняти ще 10 днів або тиждень з початку, як їх введуть в бій. Я даю ще два або три з половиною тижні їх спроб через паузу активно наступати, після цього вони стануть як зайчики, тому що воювати нічим взагалі, - заявив Арестович.

Представник ОП зазначив, що після наступної спроби Кремль намагатиметься вести переговори щодо припинення війни.

І після цієї спроби, вона буде набагато легше, ніж була, тоді настане час позиційної війни. В обороні вони стануть, ми будемо знати, де вони і добити їх ракетними ударами, партизанами, ССО, силами місцевого населення буде набагато краще. Для нас вигідніше наступна фаза і тоді вони підуть на справжні переговори, а не безглузді ультиматуми, - зазначив Арестович.

Фото - facebook.com/pressjfo.news

При цьому радник керівника Офісу презедента запевнив, що через принципову позицію громадян Білорусі армія цієї країни не буде приймати участі у війні на боці РФ.

Білоруське командування строчить росіянам відписки і своєму власному керівництву, що низький моральний дух, ми не можемо. Він не низький, просто білоруси розумні люди і вони роблять раціональний вибір, - заявив Арестович.

Арестович додав, що чисельність білоруської армії складає 45 тисяч осіб, боєздатних з цієї кількості, за найоптимістичнішими оцінками, не більше 17 тисяч. Реально боєздатних 5-7 тисяч солдатів.

Найбільш боєздатна 103 Вітебська десантна бригада. Вона знаходиться на кордонах з Україною, і там від рядового до офіцера ніхто не хоче брати участь. Білоруси – вони не боягузи. Вони просто тверезо рахують: навіщо їм гинути і сваритися остаточно із сусідами, яких вони вважають майже братським народом, на забаганку плєшивого кремлівського карлика? Навіть якщо вони реально підуть у бій, вони виставлять 5 батальйонів тактичної групи. Це практично ніщо, зважаючи на сучасний розмах, - зазначив представник ОП.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?