Депутати Херсонщини виступили проти створення окупантами "ХНР"
Категорія
Політика
Дата публікації

Депутати Херсонщини виступили проти створення окупантами "ХНР"

Депутати Херсонщини виступили проти створення окупантами "ХНР"
Джерело:  online.ua

За словами мера Херсона Ігора Колихаєва, депутати Херсонської облради не визнають спроб російських окупантів провести референдум щодо створення в регіоні так званої "народної республіки".

Джерело: Facebook-сторінка Ігора Колихаєва

Депутати Херсонщині не допустять референдума окупантів зі створення "ХНР"

Херсонщина була, є та буде невід'ємною частиною єдиної держави - України. Депутати Херсонської обласної ради VIII скликання, як представники спільних інтересів територіальних громад Херсонської області запевняють всіх, що Херсонщина - це частина суверенної та унітарної України, - зазначив Ігор Колихаєв.

За словами мера міста, будь-які сценарії окупантів не мають підтримки місцевих жителів та депутатів області.

Депутати Херсонщини ніколи не визнають спроб створити на території Херсонської області "народну республіку" та заграбастати частину України. У нас єдина відповідь окупантам: "Руський воєнний корабль іди на …". Херсонщина не підкорена і протистоїть загарбнику... Все інше це провокація і підлі інсинуації ворога, - наголосив Колихаєв.

Стан справ на фронті 

У Генштабі ЗСУ повідомили, що українські військові продовжують відбивати ворожі атаки за всіма напрямками.

Збройні Сили України у взаємодії з іншими складовими сил оборони дають гідну відсіч військам противника, зокрема, за попередню добу було знищено два вертольоти, два винищувачі (один з яких Су-34) та два БПЛА, - повідомляють у Генштабі.

Представники українського військового командування підкреслюють, що ворог продовжує використовувати цивільну інфраструктуру для військових потреб - розміщують підрозділи та техніку на об'єктах підвищеної небезпеки, обстрілюють мирне населення, влаштовують незаконні перевірки особистих речей і обшуки серед місцевих жителів, переодягається в цивільний одяг і форму ЗСУ.

Морально-психологічний стан військ противника, який брав участь у боях зі Збройними Силами України, продовжує погіршуватися, зростає кількість випадків дезертирства та відмов щодо виконання наказів, - зазначають у Генштабі.

Представники командування ЗСУ також зазначили, що на територію Білорусі прибуває все більше поранених російських військових.

Задіюються резерви накопичені для громадян Республіки Білорусь - близько 2/3 резерву перенаправлено на потреби військовослужбовців РФ. Активізувалась кампанія щодо збору крові серед працівників бюджетної сфери та цивільного населення, - підкреслюють у Генштабі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?