Українські військові перейшли у контрнаступ на Харківщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові перейшли у контрнаступ на Харківщині

Українські військові перейшли у контрнаступ на Харківщині
Джерело:  online.ua

За словами радника міністра МВС Вадима Денисенка, українським військовим вдалось здійснити контрнаступ та відкинути російських окупантів від міста Ізюм.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Українські військові мужньо захищають Ізюм від окупантів РФ 

Під Ізюмом також вдалося зробити невеликий контрнаступ, і трохи відкинути росіян. Адже Ізюм один з ключових напрямків російської армії, тому що це дорога на схід на Донбас, - повідомив Денисенко, зазначивши, що ситуація залишається складною.

За його словами, українська артилерія під Києвом і зараз продовжує бити по позиціям ворога у західному та південно-західному напрямках.

Зокрема, українські військові завадили спробі окупантів за допомогою понтонного мосту перетнути річку Ірпінь та попрямувати на Київ.

За інформацією CNN, супутникові знімки опублікувала компанія Maxar Technologies.

Фото - Maxar Technologies

Понтонний міст був встановлений окупантами в районі Гостомеля. Міст вперше з'явився на супутникових знімках Maxar в четвер, 10 березня. На додатковому фото, опублікованому 13 березня, видно зруйнований понтонний міст і стоїть поруч російська військова техніка.

Наразі більшу частину міста Ірпінь контролюють українські військові, відбиваючі спроби ворога прорватись до Києва.

Понтонний міст розташовувався у відкритому полі приблизно за вісім кілометрів на північ від головного мосту через річку Ірпінь.

Це друге відоме місце, де росіяни побудували понтонний міст для руху транспортних засобів. Перед початком вторгнення Росія побудувала понтонний міст через річку Прип'ять в Чорнобильській зоні відчуження, а потім перекинула через нього десятки одиниць військової техніки.

Між тим керівник Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив, що під контролем окупантів перебуває місто Тростянець.

Військові окупаційної армії РФ влаштували штаб на залізничному вокзалі, де розмістили свою техніку и звідки ведуть обстріли по населеним пунктам у районі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?