Зеленський заявив про необхідність припинення війни
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський заявив про необхідність припинення війни

Зеленський заявив про необхідність припинення війни
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що розв'язану Кремлем війну проти України необхідно завершувати.

Джерело: Офіс президента

Зеленський наполягає на переговорах з РФ та завершенні війни

Війну треба закінчувати. Пропозиції України – на столі. Найближчими днями продовжу звертатися до народів світу із закликом до миру для України. Попереду – моє звернення до швейцарців, до народу й до держави. Заплановані також виступи до Ізраїлю, Італії, Японії. Світ чує позицію України. Світ підтримує наших захисників, захисників України, - зазначив голова держави.

За словами Зеленського, змістовні переговори - це єдиний шанс Кремля зменшити шкоду від власних ганебних вчинків.

Переговори про мир, про безпеку для нас, для України – змістовні, чесні та без затягування – це єдиний шанс для Росії зменшити шкоду від власних помилок. Ми завжди наполягали на переговорах. Ми завжди пропонували діалог, пропонували рішення для миру. Не тільки протягом 23 днів вторгнення. І я хочу, щоб мене зараз почули всі, особливо в Москві. Настав час зустрічатися. Час говорити. Настав час відновлювати територіальну цілісність і справедливість для України. Інакше втрати Росії будуть такими, що вам не вистачить і кількох поколінь, щоб піднятися, - підкреслив президент.

Окрім цього Зеленський пообіцяв, що держава компенсує витрати на комунальні послуги родинам, що прийняли в себе вимушених переселенців з міст, що постраждали від російської агресії.

Ще один важливий напрямок урядової роботи – це допомога українцям, які були вимушені залишити свої домівки через бойові дії. Я доручив Кабінету Міністрів розробити комплексну програму підтримки таких людей, наших громадян. Усіх, хто позбавлений дому через війну. Вже маємо контури цієї програми. Перший компонент – фінансовий. Державна підтримка для всіх переміщених осіб. Дорослих і дітей. Державна підтримка робочих місць для таких людей – там, де вони тимчасово перебувають. Щоб кожна людина, щоб кожна родина мали основу для життя. Другий компонент – житловий. Уряд готує конкретні пропозиції з надання житла для вимушених переселенців саме зараз. А також організовує відбудову зруйнованого житла після завершення війни. Третій компонент не менш важливий. Це підтримка родин, які розмістили в себе людей із територій бойових дій або тимчасової окупації. Як мінімум, вони отримають відшкодування витрат на комунальні послуги, пов’язані з перебуванням переселенців. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль найближчим часом роз’яснить усі деталі такої комплексної програми підтримки наших громадян, - розповів президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?