Окупанти захопили евакуаційну колону біля Маріуполя
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти захопили евакуаційну колону біля Маріуполя

Окупанти захопили евакуаційну колону біля Маріуполя
Джерело:  online.ua

22 березня представники так званої "ДНР" захопили евакуаційну колону з працівниками ДСНС на погодженому маршруті біля Мангуша під Маріуполем - про це повідомляє віцепрем’єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Джерело: Фейсбук-сторінка Ірини Верещук

Під Маріуполем солдати РФ захопили евакуаційну колону

Сьогодні на коридорі, який ми спробували вкотре відкрити, є колона автобусів, є працівники ДСНС, яких захопили представники "ДНР". Вони стоять біля Мангуша, зараз там зупинились. Ми намагаємось їх витягти всіма силами. Це визнаний коридор, ми його погодили, погодили з Червоним Хрестом, і зараз людей тримають в заручниках. Повідомляють, що техніку буде забрано, а людей можливо пустять, а можливо й ні, - наголосила Ірина Верещук.

Міністерка звертає увагу на те, що із Маріуполя хочуть, однак не мають можливості виїхати більше 100 тисяч людей.

Коридору немає як такого. А ті, що є, лише для легкових автомобілів і для тих, хто може йти пішки. Уявіть, людям доведеться йти 10, 20 і більше кілометрів до пункту, де б ми могли їх посадити в автобус і відвезти до Запоріжжя більш безпечно, - додала Верещук.

За її словами, наразі вкрай важко оцінити масштаб катастрофи в обстріляному російськими солдатами драмтеатру в Маріуполі, адже ДСНС не може туди дістатися через постійні обстріли.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?