Китай блокує виключення Росії з G20
Категорія
Економіка
Дата публікації

Китай блокує виключення Росії з G20

Китай блокує виключення Росії з G20
Джерело:  online.ua

23 березня офіційно стало відомо, що китайська влада не хоче підтримати виключення Росії з "Групи двадцяти", щоб спробувати зупинити війну РФ проти України. З такою заявою виступив речник міністерства закордонних справ КНР Ванг Венбін.

Джерело:  Reuters

Влада Китаю виступила проти виключення Росії з G20

Китайський дипломат почав запевняти, що "Великій двадцятці" потрібно продовжувати співпрацю з метою вирішення спільних проблем, зокрема економічного відновлення після пандемії коронавірусу. Венбін стверджує, що, мовляв, Росія є "важливим членом" групи.

Жоден член не має права виключати іншу країну. G20 має впроваджувати справжню багатовекторність, посилювати єдність і співпрацю, - додав представник МЗС КНР.

Що важливо розуміти, США та їхні західні союзники наразі розмірковують, чи повинна Росія залишатися в групі великих економік Групи двадцяти (G20) після того, як розпочала повномасштабну війну проти України.

G20 разом із меншою Групою семи, до якої входять лише Сполучені Штати, Франція, Німеччина, Італія, Канада, Японія та Велика Британія, є ключовою міжнародною платформою для координації політик у всіх сферах - від дій щодо зміни клімату до транскордонного боргу, - йдеться в повідомленні.

22 березня офіційна Варшава повідомила, що закликала Вашингтон замінити Росію в групі G20 і що ця пропозиція отримала "позитивну відповідь". Однак ймовірність виключення РФ з організації наразі залишається вкрай низькою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?