НАТО розгорне бойові групи в чотирьох східних країнах блоку
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО розгорне бойові групи в чотирьох східних країнах блоку

НАТО розгорне бойові групи в чотирьох східних країнах блоку
Джерело:  online.ua

23 березня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг офіційно підтвердив, що керівництво блоку під час саміту в четвер підтримає створення чотирьох нових бойових груп у країнах східного флангу. Про це він заявив на брифінгу напередодні саміту.

Джерело: сайт НАТО

НАТО розгорне бойові групи в чотирьох східних країнах Альянсу

Першим кроком є розгортання 4 нових бойових груп НАТО в Болгарії, Угорщині, Румунії та Словаччині... Я очікую, що лідери погодяться посилити позицію НАТО у всіх сферах, при цьому значно посиливши східну частину альянсу на суші, у повітрі та на морі, - наголосив очільник НАТО.

Єнс Столтенберг звернув увагу на те, що з новими бойовими групами та існуючими силами в країнах Балтії та Польщі НАТО матиме вісім багатонаціональних угруповань уздовж східного флангу Альянсу.

Фото — facebook.com/NATO

Окрім того, він додав, що члени Альянсу також мають намір погодити надання Україні обладнання для захисту від хімічних, біологічних, радіологічних та ядерних загроз.

Я очікую, що завтра союзники погодять надання додаткової підтримки (Україні). Це включає допомогу у сфері кібербезпеки, а також обладнання, яке допоможе Україні захиститись від хімічних, біологічних, радіологічних та ядерних загроз, — додав генсек НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?