Байден пообіцяв відповісти у разі застосування хімічної зброї в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден пообіцяв відповісти у разі застосування хімічної зброї в Україні

Байден пообіцяв відповісти у разі застосування хімічної зброї в Україні
Джерело:  online.ua

Президент США Джо Байден заявив, що НАТО відповість, якщо Росія використає зброю масового знищення в Україні.

Джерело: CNBC

НАТО відповість на використання хімічної зброї РФ

 Ми відповімо, якщо він цим скористається. Характер відповіді залежить від характеру використання, — сказав Байден.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, виступаючи в середу зі штаб-квартири альянсу в Брюсселі, заявив, що  використання хімічної зброї змінить характер  війни в Україні.

Це буде кричущим порушенням міжнародного права і з далекосяжними наслідками, - сказав Столтенберг, додавши, що використання такої зброї може вплинути на сусідні країни-члени НАТО.

Альянс НАТО незабаром надасть Україні обладнання для захисту від хімічної, біологічної, радіологічної та ядерної зброї, сказав Столтенберг. Він відмовився уточнити, яку конкретну підтримку надасть альянс для захисту оперативної безпеки.

Раніше Росія використовувала хімічну зброю на полі бою, у тому числі в Сирії, проти Олексія Навального та проти колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Лондоні.

Розчарований своїм повільним прогресом в Україні, Путін все частіше сигналізував про можливість використання хімічної або біологічної зброї, щоб знищити цілі міста і змусити країну капітулювати.

Раніше цього тижня Байден попередив, що Путін помилково звинувачує США та Україну у використанні біологічної або хімічної зброї, щоб виправдати власну атаку Росії на Україну.

Росія має довгий досвід звинувачень інших у тому, що вони вже роблять або збираються зробити, і саме такий прогноз ми спостерігали протягом останніх кількох тижнів. І це дуже страшно, – сказав Байден в інтерв’ю у вівторок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?