Україна повністю компенсувала втрати своїх танків за рахунок трофейної техніки окупантів
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна повністю компенсувала втрати своїх танків за рахунок трофейної техніки окупантів

Україна повністю компенсувала втрати своїх танків за рахунок трофейної техніки окупантів
Джерело:  online.ua

Українські військові вже захопили в російських окупантів більше трофейних танків, а ніж втратили під час боєзіткнень з ворогом.

Джерело:  Forbes

Україна компенсує втрати за рахунок трофейної техніки окупантів 

За словами експертів, за рахунок захопленних танків в окупаційної армії РФ їхня кількість в Україні вже перевищила ту, що була перед початком війни.

За даними аналітиків, які спостерігають за війною РФ проти України з посиланням на дані з відкритих джерел, за місяць війни українські військові втратили 74 танки.

При цьому в окупантів було захоплено щонайменше 117 танків.

За даними експертів  Oryx, російські окупанти при цьому захопили в України 37 танків, при цьому втратили щонайменше 530 танків.

Захоплені Україною 117 танків - це тільки те, що візуально можуть підтвердити аналітики. Фактична кількість майже напевно набагато вище. Скільки з вилучених танків та іншої техніки придатні до подальшого використання, стверджувати складно, - зазначають експерти.

Основний танк української армії-Т-64. Такий тип зараз вже не використовується в армії РФ. Але також ЗСУ експлуатують як мінімум дві моделі, які досі використовують і російські військові: Т-72 і Т-80 (останній є "модернізованим" Т-64). Танки Т-72 є простішим і дешевшим для серійного виробництва і легкої підтримки в польових умовах.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

При цьому, за оцінками військових аналітиків зі США, близько 60% ракет середньої та великої дальності російської окупаційної армії мають несправності.

Офіційні особи США, посилаючись на розвіддані умовах анонімності, не повідомляють, що саме є причиною високого відсотка відмов російських ракет. Один з чиновників сказав, що відсоток відмови російських крилатих ракет повітряного базування становить від 20 до 60%.

На цьому тижні представники Міністерства оборони США повідомили, що, за оцінками Пентагону, з початку війни Росія запустила понад 1100 ракет.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?