Президент Естонії закликав НАТО готуватися до війни з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Естонії закликав НАТО готуватися до війни з РФ

Президент Естонії закликав НАТО готуватися до війни з РФ
Джерело:  online.ua

Президент Естонії Алар Каріс звернув увагу на те, що НАТО повинен прислухатися до східних країн-членів альянсу та готуватися до майбутніх загроз, зокрема, з боку Росії.

Джерело:  Financial Times

Президент Естонії заявив, що НАТО має бути готовий до війни з РФ

Нас прийняли до НАТО разом з Албанією, Болгарією, Хорватією, Чехією, Угорщиною, Латвією, Литвою, Чорногорією, Північною Македонією, Польщею, Румунією, Словаччиною та Словенією. Але деякі уряди не сприйняли всерйоз наші попередження про Росію. Тепер вони бачать, що ми мали рацію, - наголосив Алар Каріс.

За його словами, Володимир Путіна має намір спорудити в Європі нову залізну завісу.

Коли країни на східному фланзі говорили про зміцнення оборони НАТО, дехто відкидав це як стомлюючі скарги, але сказав, що після того, як Росія анексувала Крим у 2014 році, люди почали розуміти, що, можливо, у попередженнях Польщі та країн Балтії була частка правди. Тепер НАТО має бути готовим до майбутніх загроз. Давайте визнаємо, що російська агресія загрожує всьому демократичному світу, особливо тим країнам, які є найближчими до Росії. Давайте визнаємо, що Путін становить військову загрозу для всіх нас, - додав Каріс.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?