Окупанти перекидають війська на Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти перекидають війська на Донбас

Окупанти перекидають війська на Донбас
Джерело:  online.ua

У Генштабі ЗСУ повідомили, що виведені з Чернігівської та Київської області війська РФ перекидаються на Донбас.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти перекидають сили з Чернігівської та Київської області на Донбас 

Продовжується відведення підрозділів збройних сил Російської Федерації з території Київської та Чернігівської областей. За деякими ознаками противник здійснює перегрупування підрозділів для зосередження основних зусиль на Східному напрямку, - повідомляють у Генштабі.

Представники українського військового командування наголосили, що те, що в Кремлі називають відведенням сил, скоріш за все є перегрупуванням і ротацією окремих підрозділів з метою введення в оману командування ЗСУ та створення помилкового враження про відмову окупантів від задуму оточення міста Києва.

У Генштабі підкреслюють, що наразі найбільш активно окупанти діють на Донбасі.

На Донецькому напрямку противник продовжує вогневий вплив та штурмові дії. Завдавав авіаційних та ракетних ударів по районах населених пунктів Кремінна та Маріуполь. Основні зусилля зосереджувалися на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне, а також повному захопленні Маріуполя. Удачі не мав, - зазначають представники військового командування.

На інших напрямках окупаційні війська РФ наступальних дій не вели, займаючись утриманням захоплених позицій.


Фото -  facebook.com/GeneralStaff.ua

У той же час в Пентагоні також заявили, що відведення російських військ з території Київської області - це звичайна передислокація.

Сполучені Штати вважають, що Росія прикриє їхній відхід повітряними та артилерійськими бомбардуваннями столиці. Американські чиновники застерігають, що Росія завжди може повернутися назад, якщо дозволять умови бою, - зазначають представники Пентагону.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?