У німецьких офісах "Газпрому" пройшли обшуки через підозри у завищенні цін
Категорія
Світ
Дата публікації

У німецьких офісах "Газпрому" пройшли обшуки через підозри у завищенні цін

У німецьких офісах "Газпрому" пройшли обшуки через підозри у завищенні цін
Джерело:  online.ua

Чиновники Європейського Союзу здійснили обшук в офісах німецьких підрозділів ПАТ «Газпром» у рамках розслідування ролі російського газового гіганта у підвищенні цін до рекордних показників в Європі.

Джерело: Bloomberg

Газпром підозрюють у підвищенні цін на газ 

Чиновники відвідали офіси компаній, зокрема Gazprom Germania GmbH і Wingas GmbH, які забезпечують близько 20% німецького ринку.

Рейд відбувся, коли Європа активізує розслідування щодо того, чи спричинила поведінка «Газпрому» різке зростання цін на газ і посилила енергетичну кризу в регіоні.

Європа бореться з енергетичною кризою з минулого року, оскільки «Газпром» обмежив додаткові поставки в той час, коли запаси вже були на найнижчому рівні за більше ніж десятиліття.

Раніше в цьому році голова Міжнародного енергетичного агентства звинуватив Росію в енергетичній кризі, яка спричинила закриття європейських заводів, що виробляють все, від добрив до металів.

Маргрете Вестагер, глава антимонопольного комітету ЄС, заявила в січні, що «Газпром» демонструє «рідкісні дії» і що вона «з нетерпінням чекає» відповідей державної фірми на ряд запитань ЄС.

Законодавці та політики ЄС закликали її розпочати розслідування щодо того, чи не зловживав «Газпром» своїми повноваженнями, потенційно скорочуючи поставки, щоб чинити тиск на політиків, щоб вони схвалили суперечливе з’єднання «Північний потік-2».

Росія неодноразово заявляла, що її не можна звинувачувати в зростанні європейських цін на газ.

"Газпром" заявив, що повністю задовольняє запити покупців, заяву також підтвердили європейські комунальні підприємства.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?