Німеччина готова виступити гарантом безпеки України
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина готова виступити гарантом безпеки України

Німеччина готова виступити гарантом безпеки України
Джерело:  online.ua

30 березня канцлер Німеччини повідомив, що Німеччина готова стати «державою-гарантом» потенційної мирної угоди між Україною та Росією.

Джерело: Reuters

Німеччина готова гарантувати безпеку Україні

Канцлер Олаф Шольц і президент України Володимир Зеленський обговорили це питання під час останніх телефонних дзвінків, повідомив речник уряду Штеффен Гебестрейт на прес-конференції в Берліні.

Німеччина, як і кілька інших країн, звісно, готова виступити гарантом безпеки для України, — підкреслив він, але додав, що це питання може бути предметом подальшого обговорення, оскільки багато деталей ще не зрозумілі.

Під час мирних переговорів у вівторок у Стамбулі українські чиновники сигналізували про готовність вести переговори про «нейтральний статус», але вимагали гарантій безпеки для своєї країни.

Український переговорник Давид Арахамія заявив журналістам, що вони прагнуть укласти міжнародну угоду, де державами-гарантами виступають такі країни, як Туреччина, Німеччина, Канада, Італія, Польща та Ізраїль.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?