Окупанти готуються до оточення та штурму Києва
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти готуються до оточення та штурму Києва

Окупанти готуються до оточення та штурму Києва
Джерело:  online.ua

За інформацією британської розвідки, окупаційна армія РФ готується до запеклих боїв у передмістях Києва.

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони Великої Британії

Окупанти готуються оточити та захопити Київ

Наразі російські загарбники займають позиції на схід і захід від Києва і готуються до запеклих боїв у цих районах вже найближчими днями.

Найближчими днями в передмістях міста, швидше за все, розгорнуться запеклі бої, - повідомляють представники британської розвідки.

При цьому в Міноборони Великої Британії зазначають, що попре заяви Кремля щодо деескалації навколо Києва та Чернігова, обстріли цих міст тривають.

Важкі бої тривають у Маріуполі, ключової мети російських військ, проте українські сили як і раніше контролюють центр міста, - повідомляють представники Міноборони Британії.

Нагадаємо, українська армія відбила Ірпінь під Києвом. У той же час сусідні Буча і Гостомель як і раніше зайняті окупантами.

 Тим часом речник Одеської ОВА Сергій Братчук повідомив, що із Севастополя до Чорного моря вирушив фрегат РФ Адмірал Макаров, озброєний ракетами "Калібр".

На жаль, ймовірність завдання ракетних ударів по Одесі, одеському регіону та інших областях України залишається високою, загроза постійно. Ми говоримо в першу чергу про ракети морського базування типу "Калібр". Вона перебуває на кораблях, які зараз дислокуються в акваторії Чорного моря. Більше того, фрегат Адмірал Макаров зараз поповнив свій боєкомплект цими ракетами та готовий до бою, - зазначив Братчук.

За його словами, ракета "Калібр" може досягати швидкості понад 800 км/год та має заздалегід вказаний напрямок. Ракета може змінювати свою траєкторію польоту кілька разів, тому збити її вдається не завжди.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?