ЗСУ зафіксували частковий відвід російських військ від Києва
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ зафіксували частковий відвід російських військ від Києва

ЗСУ зафіксували частковий відвід російських військ від Києва
Джерело:  online.ua

31 березня заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Олександр Грузевич повідомив, що ЗСУ фіксують часткове відведення батальйонних тактичних груп російських військ від Києва, тривають заходи щодо звільнення та зачистки від окупантів населених пунктів на Київщині.

Джерело: брифінг

ЗСУ мають два варіанти причини відведення війсь РФ

За ніч було обраховано майже 700 одиниць техніки, які відійшли в сторону Іванкова, в бік білоруського кордону. Ми розглядаємо 2 варіанти: або це йде передислокація і перегрупування, або є вірогідність що ці БТГ які частково відходять, з’являться на Донбасі, - сказав Грузевич.

Він розповів, що пропаганда Росії зараз повномасштабно розказує про ніби плановий відвід своїх військ від Києва та Чернігова.

Можу вам сказати, що частину сил ворог намагається відводити, але загалом перебудував свої стратегічні цілі: намагається всі сили кинути на схід, щоб вивести свої війська на адмінкордони Донецької та Луганської областей, - розповів заступник начальника штабу.

Водночас сили, які залишаються навколо Києва, досить немаленькі.

Грузевич сказав, що боятися нічого, але шкоди вони можуть завдати.

Він додав, що ворог продовжує завдавати ракетних ударів по столиці. Водночас Грузевич висловив упевненість, що "ворога в Києві точно не буде".

Стосовно Київської області бригадний генерал запевнив, що "найближчим часом будуть дуже-дуже гарні новини".

Він сказав, що Ірпінь уже контролюється українськими військовими, але поки немає дозволу для цивільного населення туди повертатись, тому що зберігається загроза обстрілів.

Крім цього, за словами спікера, ворог залишив на Київщині дуже багато пасток.

Тільки за вчора ми зняли майже 7 мінних полів великої потужності в 3 населених пунктах, - повідомив він.

За його словами, це і протитанкові й протипіхотні міни та навіть саморобні вибухові пристрої, зокрема на основних шляхах просування, але не тільки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?