Франція вважає евакуаційний коридор недостатнім кроком для порятунку Маріуполя
Категорія
Україна
Дата публікації

Франція вважає евакуаційний коридор недостатнім кроком для порятунку Маріуполя

Франція вважає евакуаційний коридор недостатнім кроком для порятунку Маріуполя
Джерело:  online.ua

Евакуаційний коридор у Маріуполі, погоджений українськими та російськими чиновниками, оголошений у четвер, «недостатній», щоб дозволити врятувати мирне населення «у належних умовах», повідомили в Єлисейському палаці.

Джерело: CNN

Евакуаційного коридору з Маріуполя недостатньо

Тих кількох годин, оголошених російською владою, насправді недостатньо, щоб дозволити організувати цю евакуацію в належних умовах, – сказали в Єлисейському палаці.

Президент Франції Еммануель Макрон співпрацює з Туреччиною та Грецією над організацією евакуації мирних жителів, що залишилися в Маріуполі.

Джерело в Єлисейському районі повідомило 29 березня, що близько 170 000 мирних жителів залишаються в місті.

Проте у телефонній розмові з Путіним Макрон не збіг домовитися про органзацію гуманітарниї операції. В Єлисейському палаці повідомили, що на даний момент домовитися про порятунок жителів неможливо.

У Кремлі повідомили, що евакуацію дозволять лише після здачі міста.

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук повідомила, що з міста Маріуполь, яке вже три тижні перебуває у блокаді російських окупантів, вдалося вивезти загалом 75 тисяч людей. Але потрібно вивезти ще 100 тисяч людей.

Приблизно 45 тисяч українців окупанти насильно депортували до РФ.

Верещук сказала, що вивезення людей ускладнюється через те, що в цьому процесі немає посередника (Червоного Хреста, ООН тощо) для фіксації порушень домовленої «тиші» та реакції на це.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?