Окупанти тримали у заручниках 150 жителів Чернігівщини
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти тримали у заручниках 150 жителів Чернігівщини

Окупанти тримали у заручниках 150 жителів Чернігівщини
Джерело:  online.ua

Голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус повідомив, що у підвалі школи в селі Ягідне на Чернігівщині російські окупанти тримали 150 місцевих жителів у якості заручників.

Джерело: Facebook-сторінка В'ячеслава Чауса

Окупанти тримали у заручниках жителів села на Чернігівщині

Чаус зазначив, що частина людей просто померла у закритому приміщенні, але окупанти заборонили виносити тіла.

Ягідне. Підвал школи. В цьому приміщенні (воно насправді невелике, фото не дуже передає) ворог тримав понад 150 людей одночасно. Випускав на вулицю. Іноді, не часто. Не знаю, якими словами це можна описати. Не знаю, як про це можна згадувати без дикого болю. Тут хворіли і помирали. Тут живі були поруч з мертвими. Голод. Спрага. Страх. Біль. Відчай. Туалет на відро. Задуха, - зазначив Чаус.

За словами очільника Чернігівської ОДА, у підвалі разом з дорослими людьми також тримали дітей.

Село було взято під контроль українськими військовими 3 квітня.

Там були жінки й діти. Я уклоняюся їх мужності й витримці. Це жахливо. За це ворог теж обов'язково відповість. Відповість по повній, - зазначив Чаус.

За даними ООН, від початку війни РФ проти України вже загинули 1 тис 417 мирних жителів, у тому числі 121 дитина, і 2038 - поранених, у тому числі 171 дитина.

З 4:00 24 лютого 2022 року, коли почався збройний напад Російської Федерації на Україну, до півночі 2 квітня 2022 року (місцевий час), Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ ООН) зафіксувало 3455 випадків загибелі або поранення цивільних осіб в країні: 1417 загиблих і 2038 поранених, - повідомляють представники ООН.

В ООН вказують, що причиною загибелі більшої кількості людей стало застосування вибухових пристроїв з великою зоною ураження, включаючі артилерійські обстріли, застосування РСЗВ, а також нанесення ракетних та авіаударів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?