США представлять нові санкції проти РФ цього тижня
Категорія
Економіка
Дата публікації

США представлять нові санкції проти РФ цього тижня

США представлять нові санкції проти РФ цього тижня
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати оголосять про нові санкції проти Росії цього тижня, заявив у понеділок радник США з національної безпеки Джейк Салліван.

Джерело: CNN

 США готують нові санкції

На цьому тижні ви можете очікувати подальших заяв про санкції. І ми координуємо з нашими союзниками та партнерами, які точні параметри це будуть, але так, цього тижня у нас будуть додаткові елементи економічного тиску, про які ми маємо оголосити, – сказав Салліван під час прес-брифінгу в Білому домі.

Відповідаючи на недавні зображення звірств, які вчинили російські війська в Бучі, президент США Джо Байден заявив журналістам раніше в понеділок, що він «шукає додаткових санкцій» проти Росії і незабаром оголосить про них.

Він не назвав ці вбивства «геноцидом», а назвав їх «воєнним злочином», закликаючи до суду проти президента Росії Володимира Путіна.

Фото з Бучі потужно нагадують, що зараз не час для самозаспокоєння. Українці мужньо захищають свою батьківщину, і Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати їх військовою, гуманітарною та економічною підтримкою, – сказав Салліван журналістам у Білому домі.

Адміністрація Байдена, додав він, «працює цілодобово», щоб виконати запити про допомогу від України, детально описуючи відповідь США та союзників на даний момент і натякаючи на «додаткову військову допомогу в найближчі дні».

Ми очікуємо, що найближчим часом з’являться додаткові нові можливості. Ми не завжди можемо рекламувати те, що постачається з поваги до наших союзників і партнерів або з огляду на оперативну чутливість, але ми рухаємося швидкістю та ефективністю, щоб доставити, — сказав він.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?