Лукашенко висунув вимогу щодо переговорів України та РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко висунув вимогу щодо переговорів України та РФ

Лукашенко висунув вимогу щодо переговорів України та РФ
Джерело:  online.ua

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко офіційно заявив, що його країна хоче брати участь у перемовинах щодо мирного врегулювання війни в Україні. Про це він повідомив під час засідання Ради безпеки РБ.

Джерело: підконтрольна режиму Лукашенка агенція "БелТА"

Лукашенко хоче стати частиною перемовин України та РФ

Я хочу просто вперше вам позначити сьогодні нашу позицію, яка доведена до міністра закордонних справ і доручено МЗС її реалізувати. Не може бути переговорів без участі Білорусі. Якщо ви нас ув'язали в це, насамперед, західні країни, то на цих переговорах, певна річ, має прозвучати позиція Білорусі. Ми виходимо не з того, що нас в один кошик занурили з Росією. Ні. Ми виходимо з того, що ця війна – за парканом нашої країни. І вона серйозно впливає на ситуацію в Білорусі. Тому жодних сепаратних за спиною Білорусі домовленостей не може бути, - заявив білоруський диктатор.

За словами очільника МЗС Білорусі, до офіційних Києва та Москви уже довели позицію про "важливість" участі Мінська у перемовинах.

Окрім того, Макей стверджує, що республіка також хоче для себе "гарантій безпеки".

Ми готові зробити свій посильний внесок і в переговорний процес. Не лише інтереси та гарантії безпеки мають бути передбачені щодо України та Росії, а й Білорусі, - додав глава МЗС Білорусі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?