Захід ще минулого літа знав про плани Кремля напасти на Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Захід ще минулого літа знав про плани Кремля напасти на Україну

Захід ще минулого літа знав про плани Кремля напасти на Україну
Джерело:  online.ua

Представники розвідки західних країн ще влітку минулого року дізнались про плани Кремля щодо війни проти України.

Джерело:  BBC

 На Заході ще влітку минулоріч знали про плани Кремля щодо війни проти України

Влітку ми побачили, як невелика група високопосадовців планує повномасштабне вторгнення, - повідомив журналістам видання один з представників розвідки західних країн.

Один з американських високопосадовців розвідспільноти США зазначив, що дехто з російських чиновників вперше почув про наміри Кремля напасти на Україну від директора ЦРУ Вільяма Бернса, коли він прибув до Москви на початку листопада.

У той же час представники британської розвідки зазначають, що військові РФ використовують саморобні вибухові пристрої з метою завдати українським громадянам якомога більших втрат.

Війська РФ також продовжують завдавати ударів по інфраструктурних об'єктах, ризикуючи завдати шкоди цивільним.

У якості приклада, представники британської розвідки приводять інцидент із влучанням окупаційними військами у цистерну з азотною кислотою в населеному пункті Рубіжне.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Відхід Росії з півночі України залишає свідчення про напади на мирних жителів – це наявність масових поховань, використання заручників як живого щита та мінування об'єктів цивільної інфраструктури.

Так голова МВС України Денис Монастирський підтвердив, що окупаційні війська залишають розтяжки навіть у пральних машинах в будинках українців.

Росіяни виставляли розтяжки там, де проживали або залишалися на ніч, зокрема в квартирах українських поліцейських, рятувальників, військових – як на входах, так і біля парканів. Про мешканців росіяни дізнавалися, коли грабували полишені оселі. Також вибухівку лишали в авто. Вже був випадок загибелі чоловіка, який відкрив багажник свого замінованого автомобіля. Наразі залишається небезпека для тих, хто повернувся у визволені райони, - наголосив Монастирський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?