Канцлер Австрії полетить в Москву на переговори з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Канцлер Австрії полетить в Москву на переговори з Путіним

Канцлер Австрії полетить в Москву на переговори з Путіним
Джерело:  online.ua

11 квітня канцлер Австрії Карл Негаммер стане першим главою держави ЄС, який зустрінеться з Володимиром Путіним у Москві, після початку війни в Україні.

Джерело: Kronen Zeitung, Фейсбук канцлера

Негаммер проведе переговори з Путіним

Увечері я вилітаю до Москви, щоб завтра зустрінуся з Володимиром Путіним. Австрія є нейтральною у військовому плані, але має чітку позицію щодо російської загарбницької війни в Україні. Ця війна має припинитися! Зараз вкрай необхідними є гуманітарні коридори, припинення вогню та повне розслідування воєнних злочинів, - написав канцлер.

Австрійський канцлер повідомив, що заздалегідь поінформував про візит у Москву європейських партнерів, зокрема президентку Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн, президента Європейської ради Шарля Мішеля, канцлера Німеччини Олафа Шольца, президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана "і, звісно, Президента України Володимира Зеленського".

Мій людський обов’язок – зробити все можливе, щоб закінчити цю війну чи хоча б створити гуманітарні коридори. Окрім телефону, має бути й особиста дипломатія. Треба зробити все для миру. Однак я не буду морально нейтральним, а також розгляну воєнні злочини Путіна. - сказав Негаммер.

Нагадаємо, що канцлер Австрії Карл Негаммер 9 квітня відвідав Київ та зустрівся з президентом України.

Він заявив, що Австрія повністю підтримує санкції ЄС і запроваджує їх у себе, а також підтримує Україну там, де найбільш потрібно з української точки зору.

Він також зазначив, що Австрія докладає зусиль для створення надійних гуманітарних коридорів для евакуації людей, зокрема з Маріуполя.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?