ЄС терміново надасть Україні всю необхідну зброю
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС терміново надасть Україні всю необхідну зброю

ЄС терміново надасть Україні всю необхідну зброю
Джерело:  online.ua

Голова зовнішньої дипломатії ЄС Жозеп Боррель наголосив, що Євросоюз готовий надати Україні всю необхідну зброю для відсічі кремлівській агресії.

Джерело: Bloomberg

Україна терміново отримає від ЄС всю необхідну зброю

Європейські дипломати зазначають, що за результатами візиту до Києва Боррель закликав країни ЄС надати Україні всю необхідну зброю.

Зазначається, що у звернені до дипломатів країн ЄС Боррель наголосив, що Україні потрібно надати зброю протягом найближчих днів, а не тижнів.

Світові аналітики зазначають, що протистояння України з кремлівськими окупантами на Донбасі може мати вирішальне значення у війні.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

За даними Bloomberg, більшість країн ЄС взяли зобов'язання вивчити запити на постачання танків і реактивних систем залпового вогню. Ця тема буде обговорюватися на сьогоднішній зустрічі міністрів закордонних справ у Люксембурзі.

Між тим президент Володимир Зеленський нагадав, що право на вступ до НАТО є суверенним правом України, яке вона захищає в ході війни проти кремлівської окупаційної армії.

При цьому голова держави наголосив, що український народ веде війну не за західні цінності, а за загальнолюдські.

Я ніколи не думав, що так дорого коштує право обирати, що я буду робити... Коли ми говоримо, це питання НАТО чи не НАТО. Ні, НАТО - це одна з тих дрібничок, але дуже важливих, з яких складається твій вибір, право. І ми боремося за це право, а це і є свобода, - підкреслив голова держави.

За його словами, Україна захищає не західні цінності, а загальнолюдські. І щоб не Росія вирішувала, як українській стороні користуватися своїми правами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?