Окупанти намагаються втриматись на кордоні Херсонської та Миколаєвської областей
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти намагаються втриматись на кордоні Херсонської та Миколаєвської областей

Окупанти намагаються втриматись на кордоні Херсонської та Миколаєвської областей
Джерело:  online.ua

У Генштабі ЗСУ повідомили, що окупаційні війська РФ намагаються втримати під своїм контролем адмінкордони Херсонської області.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти готуються перейти у наступ на сході та півдні України 

У Генштабу ЗСУ зазначили, що у північних областях України, зокрема, на Київщині, Черкащині та Сумщині ворог не проводить активних дій.

У той же час військові підрозділи окупантів, що були виведені з Сумської області, активно перекидаються на Донбас.

Триває переміщення підрозділів 41 загальновійськової армії Центрального військового округу в певні райони в російських Бєлгородській і Воронезькій областях.

Окупанти продовжують частково блокувати Харків та намагаються вести наступ в районі міста Ізюм.

У районі Ізюму рашисти ведуть бойові дії силами окремих підрозділів зі складу 1-ї танкової та 20-ї загальновійськової армії. Також противник проводить повітряну розвідку для виявлення позицій підрозділів українських військ і визначення маршрутів їх висунення, - зазначають в Генштабі.

На Донбасі та на південному напрямку окупаційні війська РФ перейшли у наступ та намагаються утримувати зайняті рубежі.

Виявлено ознаки посилення системи протиповітряної оборони в районах населених пунктів Мелітополь та Іловайськ. Імовірно, в подальшому противник намагатиметься взяти під контроль місто Маріуполь, оволодіти Попасною та вести наступ у напрямку на Курахове з метою виходу на адміністративні кордони Донецької області, - повідомляють представники військового командування України.

В Чорному та Азовському морях військові кораблі РФ блокують морські шляхи та підхід з моря до узбережжя.

Військові ЗСУ на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбили 6 атак противника, знищивши 4 танки, 5 одиниць броньованої, 26 одиниць автомобільної техніки та 8 артилерійських систем. Угрупованням Повітряних Сил ЗСУ за минулий день уразили 7 повітряних цілей: 1 літак, 2 вертольоти і 4 безпілотники.

Російські окупанти на тимчасово зайнятих територіях Запорізької та Херсонської області використовують для розміщення техніки та живої сили приміщення аграрних підприємств, об'єкти енергетичної та соціальної інфраструктури, центральні райони населених пунктів.

Противник намагається завершити перегрупування і переміщення підрозділів в райони зосередження в російських Бєлгородській і Воронезькій областях, перебазування своєї авіації на аеродроми в безпосередній близькості від східних кордонів України.

Також У Генштабі розповіли, що були відзначені випадки ведення ворогом бойових дій у цивільному одязі. Зокрема, це зафіксовано в Миколаївській області.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?