Кремль продовжує перекидати велику кількість окупаційних військ з РФ на Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль продовжує перекидати велику кількість окупаційних військ з РФ на Донбас

Кремль продовжує перекидати велику кількість окупаційних військ з РФ на Донбас
Джерело:  online.ua

Компанія Maxar Technologies оприлюднила супутникові знімки, на яких видно, як великі колони бронетехніки та живої сили рухаються територією Бєлгородської області, прямуючі на схід України.

Джерело: Twitter-сторінка Maxar Technologies

Кремль продовжує перекидати великі сили на Донбас 

Супутникові знімки показують, що російські війська продовжують просуватися на схід України.

Військові розгортання спостерігалися вздовж траси 14к-34 і коридору, що веде від Солотів і Валуйків на заході Росії у Бєлгородської області , до кордону з Україною, - зазначають аналітики Maxar Technologies.

Представники компанії зазначають, що знімки були зроблені 11 квітня.

Між тим, керівник Донецької ОВА Павло Кириленко повідомив, що в результаті ворожих обстрілів напередодні, 12 квітня, на Донетчині поранення отримали троє мирних жителів, серед яких дитина. Окрім цього у наслідок важких поранень через обстріли загинув один житель Луганської області.

12 квітня внаслідок російських обстрілів на Донеччині поранено ще 2 людей, у тому числі 12-річного хлопчика. Також вдалося уточнити інформацію щодо одного пораненого у Мар'їнці. Крім того в Бахмуті померла одна людина, яка одержала поранення на Луганщині, - зазначив Кириленко.

За його словами, від початку кремлівського вторгнення на території Донетчини вже загинули 238 людей, ще 761 людина отримала поранення.

За інформацією представників Міноборони, за 12 квітня українські військові успішно відбили 6 атак російських окупантів, завдавши загарбникам чергових втрат.

Зокрема, бійці ЗСУ знищили 2 одиниці автомобільної техніки та 3 артилерійські системи противника. Крім того, підрозділи ППО на Донбасі збили 1 російський вертоліт і 2 безпілотники.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?