Путін планує стягнути на Донбас рекордну кількість солдат РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін планує стягнути на Донбас рекордну кількість солдат РФ

Путін планує стягнути на Донбас рекордну кількість солдат РФ
Джерело:  online.ua

Російський диктатор Володимир Путін наразі робить все можливе, щоб зібрати сили, які перевищуватимуть за чисельністю українські війська на Донбасі вп'ятеро.

Джерело:  The Times

Путін хоче стягнути на Донбас сили, вп'ятеро більше за українські

Згідно з останніми даними, російські війська перекидаються з усього регіону на Схід України. На переконання деяких західних аналітиків, наступ розпочнеться до кінця тижня.

Супутникові знімки та звіти підтверджують той факт, що РФ концентує живу силу та техніку як мінімум у трьох місцях на кордоні з Україною, у Білгородській, Воронезькій областях та навколо південного міста Матвєєв Курган.

Також російські війська посилюють наступ в районі Ізюму на південний схід від Харкова. Очікується, що ці сили спробують просунутися далі на південь, щоби захопити Слов'янськ, а звідти вони можуть просунутися на південний схід, щоб оточити українських військових. Окрім того, повідомляється, що якщо заблокований Маріуполь "впаде", то до 6000 російських військових також зможуть просунутися на північ України, - йдеться в повідомленні.

Генерал Річард Барронс, колишній британський військовий головнокомандувач звертає увагу на те, що українські оборонні позиції добре зарекомендували себе і їх "справді, важко подолати" - потрібне співвідношення сил не менше п'яти до одного, а то й семи до одного при лобовій атаці, однак є великі сумніви, що Путін зможе зібрати стільки солдат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?