Мирний договір з РФ може складатися з двох окремих документів — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Мирний договір з РФ може складатися з двох окремих документів — Зеленський

Мирний договір з РФ може складатися з двох окремих документів — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський вважає, що підсумковий документ про завершення війни проти України може складатися з двох частин – договору про гарантії безпеки для України і окремого двостороннього договору між Україною і РФ.

Джерело: інтерв’ю Зеленського українським ЗМІ

Україна може укласти два договори про завершення війни

Я вважаю, що це може бути два різних документи – гарантії безпеки від тих країн, хто готовий надати ці гарантії безпеки, і окремий документ у нас з Росією, - сказав Зеленський.

Він також зауважив, що Росія хотіла б мати один договір, який включав би усі питання. Однак, за його словами, за одним столом з російською федерацією бачать себе не всі країни, які могли б бути гарантами безпеки.

Для них гарантії безпеки для України – це одне питання, а домовленості з Росією – це інше питання. Росія хоче, щоб усе було в одному документі, а люди кажуть: «Вибач, ми бачили, що було в Бучі». Обставини змінюються, змінюються формати майбутніх домовленостей, змінюється відсоток можливостей домовленостей від таких кроків, від тих ґвалтувань. Усі це бачать, і вони все менше хочуть мати будь-які домовленості з Росією, і при цьому хочуть мати домовленості з Україною, - розповів президент.

Він додав, що має бути юридично вирішено і питання відшкодування Росією завданих Україні війною збитків.

До цього повинно дійти. Не знаю, в якому документі це повинно бути передбачено, - сказав Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?