Що нам робити? Як українська влада та РДК зіткнулися з екзистенційним питанням війни
Категорія
Політика
Дата публікації

Що нам робити? Як українська влада та РДК зіткнулися з екзистенційним питанням війни

Що нам робити? Як українська влада та РДК зіткнулися з екзистенційним питанням війни
Джерело:  online.ua

Після проведення успішних рейдів на територію Росії та взяття кількох населених пунктів країни-агресорки під тимчасовий контроль про "Російський добровольчий корпус" дізналися не лише в Україні та РФ, а й у різних куточках світу. Попри це, РДК, який воює на боці Києва та робить все можливе для повалення путінського режиму, зіткнувся із серйозною проблемою, яка є перешкодою для діяльності добровольців.

Джерело: The Guardian

Чому на Заході не довіряють РДК

За словами лідера РДК Дениса Нікітіна, під час війни з Кремлем він та його бійці можуть покладатися на українську розвідку, а також українську військову інфраструктуру.

Без допомоги з боку Києва боротися з режимом Путіна їм буде вкрай можливо.

На цьому тлі не можна не згадати про те, що західні уряди чинять тиск на Україну, щоб домогтися того, щоб військова допомога Заходу не використовувалася для місій усередині Росії і не потрапляла до рук РДК.

Я знаю, що наші західні партнери вкрай незадоволені, коли справа доходить до надання їм зброї. Але ми зіштовхнулися із екзистенційним питанням війни, - заявило один з інсайдерів видання, який близький до ГУР.

Як зазначає анонімне джерело, Захід бентежать праві погляди Дениса Нікітіна, окремих членів його команди, а також буремне минуле очільника РДК.

На жаль, вони мають такі погляди, але що нам робити? Очевидно, що єдині люди, які збираються взяти в руки автомат Калашнікова і перетнути кордон із Росією, — це, скажімо так, конкретні люди, - додав інсайдер.

Сам Денис Нікітін використав метафору з кінематографа, щоб пояснити, чому, на його думку, іноземні уряди повинні "проковтнути своє занепокоєння" і підтримати РДК усією необхідною зброєю.

У вестернах завжди було легко: ковбої в білих капелюхах були добрими хлопцями, ковбої в чорних капелюхах були поганими хлопцями. Але потім з'явився «Добрий, поганий, злий»…, де погані хлопці борються з дуже поганими хлопцями. Тож, подивімося на це так: ми погані хлопці, але робимо добрі справи.

Начальник штабу РДК оцінив ймовірність початку нових заколотів у Росії

Нещодавно команда online.ua поспілкувалася з главою штабу Російського добровольчого корпусу Олександром "Фортуною".

Він прокоментував провальний заколот колишнього ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина та його найманців, а також спрогнозував, чи можливий у РФ новий бунт.

Він звернув увагу на те, що бійці РДК своїми рейдами в Брянську та Бєлгородську області уже показали, що це цілком можливий варіант розвитку подій.

Я думаю, що спроби такі будуть здійснюватися. Тобто був перший похід РДК на Брянськ. Успішний. Другий успішний. Згодом був Білгород №1, Білгород №2. Все це було вдало. Кожним своїм рейдом ми показували, що це можна зробити.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?